Παυλάκης: Όχι στις παρελάσεις, πάμε να σώσουμε τα Χριστούγεννα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

30.9.21

Παυλάκης: Όχι στις παρελάσεις, πάμε να σώσουμε τα Χριστούγεννα


 Πληθαίνουν οι φωνές των ειδικών που ζητούν να μην γίνουν οι παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου. «Όχι» από τον Γιώργο Παυλάκη.

Αρνητικός για τις παρελάσεις και τις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου εμφανίστηκε ο ιατρός και ερευνητής Γιώργος Παυλάκης. Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ χαρακτήρισε το θέμα «αστείο« λόγω της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας.


«Με 2.000 κρούσματα και 40 νεκρούς την ημέρα δεν γίνεται. Παίζουμε επικίνδυνη ρουλέτα. Είναι αστείο να μιλάμε για παρελάσεις, πάμε να σώσουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά» είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως φοβάται μία επανάληψη του περσινού χειμώνα, την ώρα που νέες περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, η Χαλκιδική και το Κιλκίς μπαίνουν στο «κόκκινο». Παράλληλα σημείωσε πως ο εμβολιασμός δεν προχωρά και η τήρηση των μέτρων δεν είναι αυτή που θα έπρεπε.


Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο lockdown κάτι που έχει υποστηρίζει στο παρελθόν αν και απέφυγε να το κατονομάσει είπε με νόημα πως χρειάζονται μέτρα εγκαίρως. Ακόμη, φόβο προκαλεί η αποστροφή του λόγου του πως «χρωστάμε στον χάρο» θέλοντας να σημειώσει πως στην Ελλάδα υπάρχει ακόμη μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού που είναι ευάλωτο, όπως οι ηλικιωμένοι.


Τέλος, αναφορικά με τα εμβόλια σημείωσε πως αυτό της Pfizer είναι απολύτως ασφαλές έχοντας πάρει και επίσημη έγκριση και για τα παιδιά, ενώ για το θέμα με το εμβόλιο της γρίπης και του κορονοϊού σημείωσε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν γίνουν και τα δύο. Μάλιστα, επικαλέστηκε μια αναφορά του καθηγητή Φάουτσι στις ΗΠΑ που σε σχετικό ερώτημα απάντησε ότι μπορεί στο ένα χέρι να γίνει ταυτόχρονα το εμβόλιο για τον κορονοϊό και στο άλλο χέρι το εμβόλιο για την γρίπη.

Πηγή