Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από την ΠΟΛ για τη μη διενέργεια τακτικών μεταθέσεων του 2021 - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

29.10.21

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από την ΠΟΛ για τη μη διενέργεια τακτικών μεταθέσεων του 2021


Μηνυτήρια αναφορά στο Ναυτοδικείο Πειραιά κατά παντός υπευθύνου για τη μη διενέργεια των τακτικών μεταθέσεων του 2021, κατέθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (ΠΟΛ).


Στην ενέργεια αυτή προχώρησε, γιατί όπως εξηγεί έχει εξαντλήσει κάθε μέσο που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προκειμένου η διαδικασία των μεταθέσεων να είναι η προβλεπόμενη, ενώ κάνει γνωστό ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν θα πραγματοποιηθούν τακτικές μεταθέσεις όπως προβλέπουν οι μεταβατικές διατάξεις του ΠΔ 11/2021 μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες.


Αναφέρουν επίσης ότι στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τις αρχές του έτους και μετά την δημοσίευση του ΠΔ 11/2021 στις 10-02-21 ζήτησαν τρεις φορές συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη ο οποίος και δεν απάντησε ποτέ.


Η μη διενέργεια τακτικών μεταθέσεων, σύμφωνα με την ΠΟΛ, έχει ως αποτέλεσμα:


Παραμένουν εγκλωβισμένα από το 2020 τα στελέχη των οποίων η  εκτέλεση των μεταθέσεων προέβλεπε την έλευση αντικαταστάτη προκειμένου να υλοποιηθούν και όπως φαίνεται θα πραγματοποιηθούν 2 έτη αργότερα δηλαδή το 2022 .

Παραμένουν υποστελεχωμένα όλα τα νησιά αφού για 2 χρόνια δεν ενισχύονται με μεταθέσεις.

Αδικούνται και βλάπτονται στελέχη τα οποία βάσει κριτηρίων θα είχαν τη δυνατότητα να καταλάβουν θέσεις που πιθανώς το επόμενο έτος δεν θα μπορούν .

Αδικούνται κατάφωρα και βλάπτονται τα στελέχη που χωρίς κανένα κριτήριο επιλέχτηκαν να μετατεθούν με τη διαδικασία των έκτακτων μεταθέσεων σε θέσεις ευθύνης ,θέσεις που βάση κριτηρίων θα είχαν καταληφθεί από άλλα στελέχη αν είχαν πραγματοποιηθεί οι τακτικές μεταθέσεις .Να τονιστεί πως μέχρι και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 2 συμβούλια έκτακτων μεταθέσεων για κάλυψη θέσεων ευθύνης ενώ σημαντικός είναι και ο αριθμός των στελεχών που δυσμενώς μετατέθηκαν με αυτή τη διαδικασία.

Αδικούνται και βλάπτονται στελέχη που υπηρετούν στα νησιά της 6ης ,8ης και 9ης ΠΕΔΙΛΣ(Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος)  των οποίων τα αιτήματα θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν το 2021, αφού με τις τακτικές μεταθέσεις του 2022 και μετά την κατανομή των οργανικών θέσεων αυτό θα είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Τέλος οι συνδικαλιστές λιμενικοί υποστηρίζουν οτι από τις ατελείωτες αποσπάσεις και διαθέσεις στελεχών που καλούνται να καλύψουν τα υπηρεσιακά κενά που δημιουργούνται, έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία πολλών υπηρεσιών 


 Χριστίνα Παπασταθοπούλου