Στα χέρια του Θεοδωρικάκου το πόρισμα για το Πέραμα: Ανακοινώνει νέα μέτρα για την ΕΛ.ΑΣ. - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

29.10.21

Στα χέρια του Θεοδωρικάκου το πόρισμα για το Πέραμα: Ανακοινώνει νέα μέτρα για την ΕΛ.ΑΣ.


 Νέα μέτρα έρχονται για την ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από την καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 18χρονου από πυρά αστυνομικών.

Θέμα λίγων ημερών είναι η ανακοίνωση νέων μέτρων για την αστυνομία, ύστερα από την καταδίωξη που πραγματοποιήθηκε στο Πέραμα, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένας 18χρονος από αστυνομικά πυρά.


Συγκεκριμένα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος έλαβε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη το πόρισμα του πειθαρχικού ελέγχου και της επιχειρησιακής αξιολόγησης για την καταδίωξη στο Πέραμα.


Έτσι, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα ανακοινώσει την Δευτέρα 1η Νοεμβρίου το σχέδιο μέτρων και κατευθύνσεων για την ουσιαστική βελτίωση της αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας.


Υπενθυμίζεται, πως μετά τη μαραθώνια απολογία στις 27/10 των επτά αστυνομικών στις που εμπλέκονται στην καταδίωξη στο Πέραμα στην 4η ανακρίτρια Πειραιά, αφέθηκαν ελεύθεροι και χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.


Ελεύθεροι χωρίς αναμορφωτικά μέτρα αφέθηκαν και οι δύο ανήλικοι Ρομά (ο ένας τραυματίας) που επέβαιναν στο κλεμμένο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της αιματηρής καταδίωξης.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο που τους έχει απαγγελθεί υποστηρίζοντας πως δεν είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και ότι δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρά έναντι των επιβαινόντων στο όχημα.


«Βάλαμε τα χέρια ψηλά και μας πυροβόλησαν»


«Μόλις σταματήσαμε βάλαμε τα χέρια ψηλά και αυτοί μας πυροβόλησαν», είπε για τους 7 αστυνομικούς που τους καταδίωξαν από το Αιγάλεω ως το Πέραμα ο 15χρονος οδηγός του κλεμμένου λευκού Hyundai Accent κατά την παρουσίασή του στα δικαστήρια Πειραιά.


Ο 15χρονος οδηγός τόνισε επίσης ότι όταν έκανε πίσω οι αστυνομικοί είχαν ήδη αφήσει τις μηχανές τους κάτω και πυροβολούσαν.


«Πυροβόλησαν τον φίλο μου. Στο Αιγάλεω δε σταματήσαμε γιατί φοβηθήκαμε, μη μας σκοτώσουν. Αυτό. Μόνο το αμάξι κλέψαμε», είπε και συνέχισε: «Σταματήσαμε με το λεωφορείο μούρη με μούρη και αυτοί άφησαν μετά κάτω τα μηχανάκια τους και μας πυροβολήσανε. Πρώτα πυροβόλησαν και μετά κάναμε πίσω. Εγώ οδηγούσα. Ο φίλος μου που σκοτώθηκε ήταν 18 χρονών και ήταν συνοδηγός».


«Οι αστυνομικοί σκηνοθέτησαν ότι ήταν ο οδηγός, γάζωσαν τον γιο μας»


Οι γονείς του μόλις 18 ετών Νίκου Σαμπάνη, ο οποίος σκοτώθηκε στο Πέραμα από αστυνομικούς ύστερα από καταδίωξη, κατέθεσαν παράσταση υποστήριξης στις κατηγορίες που συνοδεύθηκε από πολυσέλιδο υπόμνημα στο οποίο κατηγορούν τους αστυνομικούς ότι διέπραξαν το το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.


«Επτά (!) αστυνομικοί στόχευαν τα τέσσερα λάστιχα ενός αυτοκινήτου ρίχνοντας τουλάχιστον 36 (!!!) σφαίρες (βρέθηκαν 36 κάλυκες) αλλά κατάφεραν να πετύχουν μόνο ένα (!!!) λάστιχο, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΓΑΖΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΕΩΣ ΚΑΤΩ…», τονίζουν μεταξύ πολλών άλλων ερωτημάτων.


Διάλογοι Κέντρου - ΔΙ.ΑΣ. αποκαλύπτουν το μέγεθος της ασυνεννοησίας


Νέα στοιχεία για την καταδίωξη στο Πέραμα, είδαν το φως της δημοσιότητας και ανατρέπουν τις καταθέσεις των αστυνομικών και την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.


Το Mega και η εκπομπή Live News έφερε στο φως τους διαλόγους των αστυνομικών με το κέντρο της ΕΛΑΣ μέχρι την στιγμή που σταμάτησε η καταδίωξη και το σκηνικό είναι τελείως διαφορετικό.


Μάλιστα, σύμφωνα με τους διαλόγους φαίνεται πως υπάρχει ασυνεννοησία, καθώς οι αστυνομικοί δεν ακολουθούν τις εντολές και συνεχίζουν την καταδίωξη, λέγοντας ότι δεν ακούν πάνω στις μηχανές τους.


- Κέντρο ΕΛΑΣ: Ποιος σταθμός διαβιβάζει και για ποιον λόγο; Όποιος σταθμός διαβιβάζει για το Hyundai… αν ακολουθεί το Hyundai κάποιος σταθμός, θα παρακαλέσουμε, είναι η τελευταία φορά που θα το διαβιβάσουμε, οποιοσδήποτε σταθμός κι αν είναι αυτός που διαβιβάζει και δεν γίνεται αντιληπτός, να διακόψετε τώρα να ακολουθείτε το όχημα. Τώρα. κι όποιος σταθμός είναι αυτός που το ακολουθεί να ενεργήσει 1-13 με το κέντρο.


- ΔΙΑΣ: Δεν ακούνε πάνω στη μηχανή, δεν ακούνε


Επίσης, διευκρινίζεται ότι δεν τραυματίστηκε κανένας αστυνομικός, ενώ οι μόνοι τραυματίες ήταν οι δράστες. Παράλληλα, από το κέντρο της ΕΛΑΣ αφήνεται να εννοηθεί πως το αυτοκίνητο των δραστών έριξε τις μηχανές των αστυνομικών όταν στάθμευσαν για έλεγχο. Μάλιστα, ο αστυνομικός από το Πέραμα που επικοινωνεί με το κέντρο, ξεκαθαρίζει πως το ΙΧ έκανε όπισθεν με αποτέλεσμα να πέσουν οι μηχανές.

Πηγή