Συνεκπαίδευση της φρεγάτας «Θεμιστοκλής» του Πολεμικού Ναυτικού με το αντιτορπιλικό «USS Porter» των ΗΠΑ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

31.10.21

Συνεκπαίδευση της φρεγάτας «Θεμιστοκλής» του Πολεμικού Ναυτικού με το αντιτορπιλικό «USS Porter» των ΗΠΑ


 Η συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στις 27 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Συνεκπαίδευση passex (Passing Exercise) της φρεγάτας «Θεμιστοκλής» του Πολεμικού Ναυτικού και του αντιτορπιλικού «USS Porter» του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής διεξήχθη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Κρήτης.


Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στις 27 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.


Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης, εκτελέστηκαν αντικείμενα αντιαεροπορικού πολέμου με συμμετοχή αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας και F-15 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, τα οποία έχουν μετασταθμεύσει στην 110 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση Λάρισας, στο πλαίσιο της συμμετοχή τους στην άσκηση «Castle Forge».


Η συνεκπαίδευση, προστίθεται στην ανακοίνωση, συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό πλαίσιο.

Πηγή