ΓΕΕΘΑ: Διακρατική άσκηση «Ολυμπιακή Συνεργασία – 23» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

14.11.23

ΓΕΕΘΑ: Διακρατική άσκηση «Ολυμπιακή Συνεργασία – 23»


 Η τελετή έναρξης της διακρατικής άσκησης «Ολυμπιακή Συνεργασία», η οποία διεξάγεται από σήμερα, Δευτέρα 13 έως την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στις 11 Νοεμβρίου.


Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς δραστηριότητες των Ενόπλων Δυνάμεων μεταξύ τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας, της Κύπρου, των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Βουλγαρίας και της Γεωργίας, καθώς και συμμετοχής παρατηρητών Συμμάχων και εταίρων, και θα διεξαχθεί στο πεδίο βολής αρμάτων Ξάνθης στο Πετροχώρι Ξάνθης.


Οι συμμετέχοντες θα εξασκηθούν σε σενάρια αμυντικών και επιθετικών επιχειρήσεων τακτικού επιπέδου, ενώ περιλαμβάνεται η εκτέλεση πραγματικών πυρών και η χρήση Συστημάτων Εξομοίωσης Τακτικών Εμπλοκών με σκοπό την ενίσχυση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, συναντίληψης, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχουσών δυνάμεων.


H σειρά ασκήσεων «Ολυμπιακή Συνεργασία» πραγματοποιείται σε ετήσια βάση και είναι άμεσα σχετιζόμενη με την αντίστοιχη σειρά ασκήσεων «Θρακική Συνεργασία», η οποία εξετάζει τακτικές κλιμακίων με την χρήση Συστημάτων Εξομοίωσης Τακτικών Εμπλοκών.

Πηγή