Στα πρόθυρα της διάσπασης ο ΣΥΡΙΖΑ: 41 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ετοιμάζονται να αποχωρήσουν - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

10.11.23

Στα πρόθυρα της διάσπασης ο ΣΥΡΙΖΑ: 41 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ετοιμάζονται να αποχωρήσουν


 Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για το μέλλον του κόμματος και τη δημιουργία καινούργιου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς 41 από τα 302 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος ετοιμάζονται να αποχωρήσουν. Άλλωστε, το έδειξαν με τις υπογραφές τους στο κείμενο των 1300 στελεχών και το οποίο στρέφεται ευθέως κατά του προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη.


«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η στενή ομάδα στελεχών που περιβάλλει τον Στ. Κασσελάκη, με τη συναίνεσή του οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στη μετάλλαξη σε ένα απολίτικο σχηματισμό, άσχετο με οποιαδήποτε εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ ή και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣΠεπεισμένοι/-ες για την ιστορική σημασία της ιδρυτικής σύμβασης του ΣΥΡΙΖΑ ως συνασπισμού πολιτικών δυνάμεων της ευρύτατης Αριστεράς, από την αριστερή σοσιαλδημοκρατία ως τη ριζοσπαστική αριστερά, δεν θα μπορέσουμε να συνυπάρχουμε αρμονικά στο ίδιο κόμμα και να εκπροσωπούμαστε από μια ηγεσία που υποβάλλει αίτηση διαζυγίου από κάθε πολιτικό σκεπτικό που σχετίζεται με την Αριστερά, τις αξίες, τις ιδέες, το ήθος και το ύφος της.


Η αντίθεσή μας με τη σημερινή ηγετική ομάδα και τη στρατηγική της μετάλλαξης δεν είναι μια συνηθισμένη εσωκομματική αντιπαράθεση, είναι ταυτοτικού χαρακτήρα. Η επίκληση της ενότητας δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος της Αριστεράς. Στο έδαφος της Αριστεράς είναι που επιδιώκεται.


Πρόθεσή μας και στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε έναν πολιτικό χώρο ικανό να υπερασπιστεί και να προβάλλει την ταυτότητα, τη φυσιογνωμία, τις αξίες, τις ιδέες και τις πολιτικές προτάσεις της Αριστεράς, ανοιχτό στις δεκάδες χιλιάδες γυναίκες και άνδρες της Αριστεράς, της οικολογίας, του φεμινιστικού κινήματος, των κινημάτων της νεολαίας, των κοινωνικών κινημάτων, που νιώθουν την ανάγκη να συζητήσουν και να δράσουν από κοινού για το παρόν και το μέλλον της, για το δικό τους παρόν και μέλλον, είτε μετέχοντας σε αυτόν, είτε παρακολουθώντας την πορεία του, χωρίς να εγκαταλείπουν για την ώρα τις σημερινές επιλογές τους»


Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που υπογράφουν το κείμενο:


Όλγα Αθανίτη

Ελένη Αυγουστάκη

Φωτεινή Βάκη

Δημήτρης Βίτσας

Νίκος Βούτσης

Ελένη Γερούκη

Μαρία Γιαννακάκη

Άγγελος Γκόγκογλου

Θοδωρής Δρίτσας

Βασίλης Ζωγράφος

Κατερίνα Ιγγλέζη

Αννέτα Καββαδία

Έφη Καλαμαρά

Ιφιγένεια Καμτσίδου

Μαρία Κανελλοπούλου

Βασίλης Καραγιάννης

Βασιλική Κατριβάνου

Παύλος Κλαυδιανός

Κατερίνα Κνήτου

Φάνης Κουρεμπές

Ερμίνα Κυπριανίδου

Πάνος Λάμπρου

Ερμίνα Μαγαλιού

Χρήστος Μαντάς

Χάρις Ματσούκα

Όλγα Μπαλαούρα

Γιάννης Μπασκόζος

Γιώργος Μπουγελέκας

Ανδρέας Ξανθός

Χριστόφορος Παπαδόπουλος

Ανδρέας Παπανδρέου

Άννα Ρογδάκη

Φωτεινή Σιάνου

Πάνος Σκουρλέτης

Όλγα Στέφου

Ευκλείδης Τσακαλώτος

Μιχάλης Υδραίος

Νίκος Φίλης

Άννα Χατζησοφιά

Έλενα Χριστούλη

Στέλλα Ψαρρά

Πηγή