ΠΑΘ 80+ μ.: «Ας μη χαθεί τέτοια ευκαιρία…» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

14.11.23

ΠΑΘ 80+ μ.: «Ας μη χαθεί τέτοια ευκαιρία…»


 Σε λίγες μέρες είναι η πρώτη επέτειος από την ημερομηνία (25/11/2022) που το Λιμενικό ανήγγειλε τη διενέργεια ενημερωτικών συναντήσεων με οικονομικούς φορείς «με σκοπό την ενημέρωση της Υπηρεσίας για νέες τεχνολογικές εξελίξεις και τη συλλογή πληροφοριών που κρίνονται ουσιώδεις στο πλαίσιο κατάρτισης τεχνικών απαιτήσεων/προδιαγραφών για την “Προμήθεια δυο (02) πλοίων ανοικτής θαλάσσης άνω των 80 μ.” συνολικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού 160 εκατ. €»

Τέσσερις μήνες μετά (23/3/2023), το Λιμενικό «ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκαν οι ανοικτές και δημόσιες ενημερωτικές συναντήσεις,…και ότι για το διάστημα από 15/12/2022 έως και 08/03/2023, πραγματοποιήθηκαν τριάντα τέσσερις συναφείς συναντήσεις με τους οικονομικούς φορείς, που παρουσιάζονται στον επισυναπτόμενο πίνακα».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν χωρά αμφιβολία για τη σπουδαιότητα που αποδίδει το Αρχηγείο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ στην επιτυχή και άνευ καθυστερήσεων ολοκλήρωση του έργου αυτού. Ένα έργο εμβληματικό για ένα Σώμα, που πασχίζει να καθιερωθεί στη συνείδηση της κοινωνίας ως Ακτοφυλακή-θεματοφύλακας της ασφάλειας και της ακεραιότητας των θαλασσίων ζωνών εθνικής δικαιοδοσίας εν καιρώ ειρήνης και διαφύλαξης των εθνικών συμφερόντων σε θάλασσες και ακτές.

Θεωρείται αναγκαίο αμφότερες οι ηγεσίες του κτιρίου στη Δραπετσώνα (φυσικές και πολιτικές) να περιβάλλουν με την ίδια ζέση και με αδιάπτωτο ζήλο τη γοργή εξέλιξη αυτού του έργου. Από την πλευρά μας αναμένουμε ταχεία πρόοδο και άμεση έναρξη των διαγωνιστικών διαδικασιών.

Θα είναι κρίμα να χαθεί τέτοια ιστορική ευκαιρία, ώστε το Λιμενικό Σώμα να εξελιχθεί, επιτέλους, σε Ελληνική Ακτοφυλακή…