Υπερσύγχρονο ψηφιακό σύστημα μάχης τοποθετήθηκε στη φρεγάτα «Κίμων» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

10.11.23

Υπερσύγχρονο ψηφιακό σύστημα μάχης τοποθετήθηκε στη φρεγάτα «Κίμων»H ανεξάρτητη μονάδα (module) PSIM (The Panoramic Sensors and Intelligence Module) που περιλαμβάνει τους αισθητήρες και τα κέντρα επιχειρήσεων τοποθετήθηκε, την Τετάρτη, στη φρεγάτα FDI HN1 «Κίμων» του Πολεμικού Ναυτικού, στο ναυπηγείο της Naval στην πόλη Λοριάν της Γαλλίας.

Στο PSIM τοποθετούνται 60 κεραίες (antennas), τέσσερα σταθερά πάνελ με ψηφιακό σύστημα αναγνώρισης φίλιων ή εχθρικών δυνάμεων αλλά και τα optronic sensors που επιτρέπουν πανοραμική οπτική επιτήρηση και αναγνώριση νύχτας και ημέρας για ασύμμετρο πόλεμο.

Η αρχιτεκτονική και οι αισθητήρες PSIM προσδίδουν στη φρεγάτα τη δυνατότητα επιτήρησης και αναγνώρισης αερομεταφερόμενων ή θαλάσσιων στρατιωτικών ή πολιτικών σκαφών, φίλιων η εχθρικών αλλά και την ικανότητα καταπολέμησης επιφανειακών ή ασύμμετρων απειλών.

Επίσης, στο PSIM ενσωματώνονται τα Sea Fire Radars, τέσσερα νέας γενιάς σταθερά πάνελ AESA, πολλαπλών λειτουργιών και εξ ολοκλήρου ψηφιακών καθώς και το Κέντρο Πληροφοριών Μάχης, που λειτουργεί ως κέντρο ελέγχου όπλων, αισθητήρων αλλά και συστημάτων επικοινωνίας και ηλεκτρονικού πολέμου.

 Πηγή