ΕΠΛΣΑΠΝ: Προμήθεια και απονομή ξιφών σε όλους τους Αξιωματικούς του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

2.11.23

ΕΠΛΣΑΠΝ: Προμήθεια και απονομή ξιφών σε όλους τους Αξιωματικούς του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.


 Δέκτες έντονων παραπόνων  έχουμε γίνει  το τελευταίο διάστημα ως ΕΠΛΣΑΠΝ από στελέχη τόσο εν ενεργεία όσο και εν αποστρατεία για την μη εφαρμογή των αυτονόητων .

Ως γνωστό αποτελεί διαχρονικά την ύψιστη αναγνώριση από την Πολιτεία η απονομή ξιφών και διασήμων (παρασήμων, διαμνημονεύσεων κλπ.) στους Αξιωματικούς όλων των κλάδων.

Είμαστε όμως  στην δυσάρεστη θέση να επισημάνουμε πως κάτι τέτοιο δυστυχώς  δεν ισχύει για τους Αξιωματικούς του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Είναι αδιανόητο οι Αξιωματικοί να διαχωρίζονται σε δύο ταχυτήτων.

Αποτελεί πράγματι πρωτοτυπία να υπάρχουν Αξιωματικοί που κατά την αποφοίτηση τους από τις παραγωγικές σχολές να γίνεται η απονομή ξιφών και σωστά γιατί έτσι προβλέπεται, και ταυτόχρονα να υπάρχουν στελέχη με υπηρεσία δέκα και δεκαπέντε ετών ως Αξιωματικοί  όλων των βαθμίδων του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στους οποίους η υπηρεσία να δίνει την αίσθηση ότι μάλλον αδιαφορεί.

Θεωρούμε  έτσι  επιβεβλημένη  την άμεση προμήθεια και την απονομή ξιφών τόσο στους εν ενεργεία όσο και στους εν αποστρατεία συναδέλφους Αξιωματικούς προς αποκατάσταση του περί δικαίου αισθήματος μεταξύ των στελεχών και ζητάμε από την πολιτική και φυσική μας Ηγεσία να αναλάβει όλες εκείνες  τις απαραίτητες πρωτοβουλίες που απαιτούνται.