Συνάντηση ΕΠΛΣΒΔΕ με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Κέρκυρας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

5.11.23

Συνάντηση ΕΠΛΣΒΔΕ με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Κέρκυρας


 Συνάντηση με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Κέρκυρας ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ΣΧΟΙΝΑ Αναστάσιο στα πλαίσια του ανοιχτού διοικητικού συμβούλιου που έγινε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας την 03/11/23 είχαν μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης μας.


Η συνάντηση με τον Κεντρικό Λιμενάρχη έγινε σε θερμό κλίμα και συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν,κυρίως,το Λιμεναρχείο Κέρκυρας όπως και τις Λιμενικές Αρχές Υπαγωγής του.Μείζοντα θέματα στην συνάντηση μας,μεταξύ άλλων βέβαια,ήταν η υποστελέχωση του Κ/Λ Κέρκυρας - Λ/Σ Οθωνών και Λ/Σ Παξών,η ανανέωση του χερσαίων και πλωτών μέσων του Λιμεναρχείου,η μείωση των αποσπάσεων Στελεχών από το Λιμεναρχείο Κέρκυρας που έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω υποστελέχωση του.

Από πλευράς μας δηλώσαμε στο κ.Λιμενάρχη ότι θα σταθούμε αρωγοί στους προβληματισμούς που μας έθεσε ,ότι έχουμε ήδη ενημερώσει την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Λιμενικού Σώματος για τα υπάρχοντα προβλήματα στην Κέρκυρα αλλά και ότι θα συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε και να πιέζουμε την Ηγεσία για την επίλυση τους.

Στην συνέχεια έγινε το ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο στον χώρο του Λιμεναρχείου.Αφού προηγήθηκε ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Ένωσης για τρέχοντα θέματα που αφορούν το Λιμενικό Σώμα αλλά και τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Ένωση μας αλλά και η ΠΟΕΠΛΣ, στην συνέχεια έγινε διεξοδική συζήτηση μεταξύ του ΔΣ και των Στελεχών που παρευρέθηκαν στο συμβούλιο.

Οι Συνάδελφοι από όλα τα πόστα αφού έκαναν διάφορες ερωτήσεις ,στην συνέχεια μας έθεσαν διάφορους προβληματισμούς που αφορούν το ΚΛ Κέρκυρας κυρίως ,αλλά και το Λιμενικό Σώμα γενικά.

Επίσης μας υπέβαλαν διάφορες προτάσεις αφενός μεν που βοηθάνε στην επίλυση ορισμένων θεμάτων και στην απλούστευση κάποιων διαδικασιών και αφετέρου για να τις προωθήσει η Ένωση μας προς την Ομοσπονδία μας,την ΠΟΕΠΛΣ,αλλά και την 

Στρατιωτική και Πολιτική Ηγεσία προκειμένου αυτές να αξιολογηθούν και να ενσωματωθούν στις διάφορες διατάξεις που διέπουν το Λιμενικό Σώμα.

Εμείς από την πλευρά μας ως Ένωση δηλώνουμε ότι είμαστε δίπλα στον Συνάδελφο και στα δίκαια αιτήματα τους,συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν αλλά και να πιέζουμε με όποιον τρόπο μπορούμε ,σύμφωνα πάντα με τον θεσμικό ρόλο που έχουμε,προς την κατεύθυνση επίλυσης τους ενημερώνοντας την Ηγεσία του Λιμενικού Σώματος αλλά και καταθέτοντας διάφορες προτάσεις.