Δημοσκόπηση GPO : Και επίσημα το ΠΑΣΟΚ δεύτερο στις δημοσκοπήσεις - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.11.23

Δημοσκόπηση GPO : Και επίσημα το ΠΑΣΟΚ δεύτερο στις δημοσκοπήσεις


 Έχουν ανατραπεί οι ισορροπίες

Αλλαγή ισορροπιών παρατηρείται και σε νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας, καθώς ναι μεν η Νέα Δημοκρατία παραμένει σταθερά στην πρώτη θέση, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποχωρήσει τρίτος, με το ΠΑΣΟΚ να τον έχει προσπεράσει.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO για τα «Παραπολιτικά», η ΝΔ παραμένει στην πρώτη θέση καθώς στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 36% και στη συνέχεια ακολουθούν στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ με 12,1% και τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 11%.Αναλυτικά η πρόθεση ψήφου:


-ΝΔ:36%
-ΠΑΣΟΚ: 12,1%
-ΣΥΡΙΖΑ: 11%
-ΚΚΕ: 8,9%
-Ελληνική Λύση: 5,4%
-Σπαρτιάτες: 3,6%
-Πλεύση Ελευθερίας: 3,1%
-Νίκη: 2,8%
-ΜέΡΑ25: 1,2%
-Αναποφάσιστοι: 10,3%


Πρόκειται για τη δεύτερη δημοσκόπηση μέσα σε λίγες ημέρες που εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ.


Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 47,7%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 13,5% και ο Στέφανος Κασσελάκης το 11,6%. Το 22,6% πιστεύει ότι κανένας από τους τρεις δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.


Η αρνητική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και το ενδεχόμενο διάλυσης

Το 71,2% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είναι αρνητική/ μάλλον αρνητική για την πορεία του κόμματος, ενώ το 22,3% βλέπει θετικά/μάλλον θετικά αυτή την επιλογή.


Παράλληλα, το 63,7% εκτιμά ότι οι αποχωρήσεις στελεχών είναι μία αρνητική εξέλιξη για τον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που το 74,7% πιστεύει ότι αυτές οι αποχωρήσεις θα αποδυναμώσουν το κόμμα και σε άλλο ερώτημα, το 68,8% βλέπει διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Πηγή