Ως αρωγός στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος, o Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG), προχώρησε στη δωρεά τριών (3) πλήρως εξοπλισμένων, σύγχρονων οχημάτων ISUZU PICKUP D-MAX DOUBLE CAB 4X4, αξίας περίπου 160.000€, ενισχύοντας τη δασοπυρόσβεση στη χώρα μας. Τα οχήματα βρίσκονται ήδη στη διάθεση των Πυροσβεστικών Κλιμακίων. Ροδολίβους, Νέας Ζίχνης και Νιγρίτας, της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Σερρών (ΔΙ.Π.Υ.Ν.) Σερρών. Η επίσημη παράδοση της δωρεάς πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023 στις εγκαταστάσεις της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Σερρών, παρουσία της εκπρόσωπου της εταιρείας και Διευθύντριας Κοινωνικών & Περιβαλλοντικών Επενδύσεων Βασιλικής Σωτηροπούλου, του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγου Κωνσταντίνου Δαδούδη και του Αναπληρωτή Διοικητή της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Σερρών Αντιπύραρχου Ανδρέα Θεοδωρίδη. Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης των οχημάτων, η Διευθύντρια Κοινωνικών & Περιβαλλοντικών Επενδύσεων του TAP στην Ελλάδα, Βασιλική Σωτηροπούλου, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς, χάρη στο Πρόγραμμα Κοινωνικών & Περιβαλλοντικών Επενδύσεων του TAP, παραδώσαμε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών τρία καινούρια βοηθητικά πυροσβεστικά οχήματα 4×4. H αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος είναι υψίστης σημασίας και είμαστε περήφανοι για τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε αναπτύξει με το Σώμα τα τελευταία χρόνια. Το έργο το οποίο παραδίδουμε, εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων του TAP, το οποίο αναπτύχθηκε κατά τη φάση της κατασκευής του αγωγού και βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης». Συνεχίζοντας, ο Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Δαδούδης, εκπροσωπώντας τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Γεώργιο Πουρναρά, αφού ευχαρίστησε τους δωρητές δήλωσε μεταξύ άλλων: «Eκ μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος, θα ήθελα να σας συγχαρώ και να χαιρετίσω θερμά την πρωτοβουλία σας για τη δωρεά των τριών πυροσβεστικών οχημάτων που καλύπτουν τις ανάγκες της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Σερρών. Η κίνηση αυτή ενισχύει την προσπάθειά μας. Ταυτόχρονα, αναδεικνύει τον ενεργό σας ρόλο καθώς και την εκτίμηση με την οποία περιβάλλετε το Πυροσβεστικό έργο και την Πολιτική Προστασία της χώρας μας απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις της κοινωνίας μας». Η δωρεά των τριών (3) οχημάτων, στηρίζει έμπρακτα τις ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας στην Ελληνική κοινωνία. Η τελετή παράδοσης των πυροσβεστικών οχημάτων πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου αλλά και στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος. - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

17.11.23

Ως αρωγός στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος, o Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG), προχώρησε στη δωρεά τριών (3) πλήρως εξοπλισμένων, σύγχρονων οχημάτων ISUZU PICKUP D-MAX DOUBLE CAB 4X4, αξίας περίπου 160.000€, ενισχύοντας τη δασοπυρόσβεση στη χώρα μας. Τα οχήματα βρίσκονται ήδη στη διάθεση των Πυροσβεστικών Κλιμακίων. Ροδολίβους, Νέας Ζίχνης και Νιγρίτας, της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Σερρών (ΔΙ.Π.Υ.Ν.) Σερρών. Η επίσημη παράδοση της δωρεάς πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023 στις εγκαταστάσεις της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Σερρών, παρουσία της εκπρόσωπου της εταιρείας και Διευθύντριας Κοινωνικών & Περιβαλλοντικών Επενδύσεων Βασιλικής Σωτηροπούλου, του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγου Κωνσταντίνου Δαδούδη και του Αναπληρωτή Διοικητή της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Σερρών Αντιπύραρχου Ανδρέα Θεοδωρίδη. Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης των οχημάτων, η Διευθύντρια Κοινωνικών & Περιβαλλοντικών Επενδύσεων του TAP στην Ελλάδα, Βασιλική Σωτηροπούλου, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς, χάρη στο Πρόγραμμα Κοινωνικών & Περιβαλλοντικών Επενδύσεων του TAP, παραδώσαμε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών τρία καινούρια βοηθητικά πυροσβεστικά οχήματα 4×4. H αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος είναι υψίστης σημασίας και είμαστε περήφανοι για τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε αναπτύξει με το Σώμα τα τελευταία χρόνια. Το έργο το οποίο παραδίδουμε, εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων του TAP, το οποίο αναπτύχθηκε κατά τη φάση της κατασκευής του αγωγού και βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης». Συνεχίζοντας, ο Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Δαδούδης, εκπροσωπώντας τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Γεώργιο Πουρναρά, αφού ευχαρίστησε τους δωρητές δήλωσε μεταξύ άλλων: «Eκ μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος, θα ήθελα να σας συγχαρώ και να χαιρετίσω θερμά την πρωτοβουλία σας για τη δωρεά των τριών πυροσβεστικών οχημάτων που καλύπτουν τις ανάγκες της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Σερρών. Η κίνηση αυτή ενισχύει την προσπάθειά μας. Ταυτόχρονα, αναδεικνύει τον ενεργό σας ρόλο καθώς και την εκτίμηση με την οποία περιβάλλετε το Πυροσβεστικό έργο και την Πολιτική Προστασία της χώρας μας απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις της κοινωνίας μας». Η δωρεά των τριών (3) οχημάτων, στηρίζει έμπρακτα τις ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας στην Ελληνική κοινωνία. Η τελετή παράδοσης των πυροσβεστικών οχημάτων πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου αλλά και στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος.


 Τα εγκαίνια του Νέου Σταθμού Κρουαζιέρας της ΟΛΘ Α.Ε. με την ονομασία «Μέγας Αλέξανδρος» πραγματοποιήθηκαν σήμερα στον Προβλήτα 2 του Λιμένα Θεσσαλονίκης, από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστο Στυλιανίδη και τον Εκτελεστικό Πρόεδρο Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε, Θάνο Λιάγκο.

Το παρών στην τελετή έδωσαν, ο Υφυπουργός Εσωτερικών σε θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Συντονιστής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γιάννης Παπαγεωργίου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, καθώς και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, αρχών, φορέων, ΜΜΕ κ.ά.

 

Ο Νέος Σταθμός Κρουαζιέρας «Μέγας Αλέξανδρος», που ξεκίνησε τη λειτουργία του στις αρχές του καλοκαιριού, διευρύνει σημαντικά το αποτύπωμα του Λιμένα Θεσσαλονίκης στον τομέα της κρουαζιέρας και αναβαθμίζει ουσιαστικά το τουριστικό προϊόν της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, συμβάλλοντας συνολικά στην ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας. Η ΟΛΘ Α.Ε. υλοποίησε μια σημαντική επένδυση σε υποδομές για τη δημιουργία του νέου Σταθμού, συνολικού εμβαδού 2.000 τ.μ., ώστε να εξυπηρετούνται ποιοτικά τα κρουαζιερόπλοια που ελλιμενίζονται στον Προβλήτα 2 (κρηπιδώματα 9 και 10), οι επιβάτες τους και τα μέλη πληρώματος.

 

Στο πλαίσιο των εγκαινίων του Νέου Σταθμού Κρουαζιέρας «Μέγας Αλέξανδρος», ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, σημείωσε: «Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας αποτελεί έναν διαρκή εθνικό αναπτυξιακό στόχο, από τον οποίο ο τουρισμός της χώρας μας έχει σημαντικά οφέλη. Το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι το πρώτο λιμάνι της Ελλάδας που έχει υιοθετήσει το αυτοματοποιημένο Σύστημα Πυλών Σένγκεν Εισόδου – Εξόδου (EES) και το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών και Αδειοδότησης Ταξιδιού (ETIAS) σύμφωνα με την Οδηγία 2017/2226/ΕΕ της ΕΕ. Θα ήθελα να συγχαρώ την ΟΛΘ Α.Ε. για τη σημαντική αυτή επένδυση για τη δημιουργία ενός νέου σύγχρονου Σταθμού Κρουαζιέρας, εντός του οποίου στεγάζονται οι αρμόδιες αρχές (Λιμεναρχείο, Τελωνείο, Υπηρεσία Διαβατηριακού Ελέγχου), προκειμένου οι επιβάτες και τα πληρώματα να εξυπηρετούνται γρήγορα και αποτελεσματικά. Η νέα υποδομή ενισχύει ακόμη περισσότερο το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλονίκης, της Βόρειας Ελλάδας και της χώρας συνολικά».

 

 

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., Θάνος Λιάγκος, τόνισε σχετικά: «Στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης είμαστε περήφανοι για τον νέο Σταθμό Κρουαζιέρας «Μέγας Αλέξανδρος». Ο νέος σταθμός αποτελεί μια ακόμη σημαντική επένδυση, που αναβαθμίζει τη θέση μας στο διεθνές λιμενικό στερέωμα και δημιουργεί επιπλέον αναπτυξιακές προοπτικές για τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για έναν πλήρως εξοπλισμένο σταθμό, ικανό να εξυπηρετεί αφίξεις homeporting και transit, περισσότερους από 6.000 επιβάτες και πληρώματα 2 πλοίων ταυτόχρονα σε καθημερινή βάση. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην υλοποίηση του επενδυτικού μας πλάνου για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών και στη στενή συνεργασία μας με τους φορείς της Θεσσαλονίκης, αποτελώντας ζωτικό μέρος της προσπάθειας για την ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Ελλάδας».

Πηγή