Πότε θα μπουν στο ψηφιακό wallet άδεια κυκλοφορίας και διαβατήριο -Eρχονται και ηλεκτρονικές κλήσεις - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

1.11.23

Πότε θα μπουν στο ψηφιακό wallet άδεια κυκλοφορίας και διαβατήριο -Eρχονται και ηλεκτρονικές κλήσεις


 Στο ψηφιακό wallet αναμένεται να προστεθεί η άδεια κυκλοφορίας σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ρ/σ ”Παραπολιτικά Fm”.


Ειδικότερα, ανέφερε ότι προς το παρόν εκκρεμούν κάποιες νομικές διαδικασίες, ενώ το τεχνικό κομμάτι πηγαίνει πολύ γρήγορα. Παράλληλα, όπως σημείωσε ο υπουργός, στο καινούργιο wallet «θα ενταχθούν νέες υπηρεσίες όπως η κάρτα της ΔΥΠΑ, του δακτυλίου, η νέα ταυτότητα και το δίπλωμα. Σκοπός είναι το νέο wallet μέχρι το τέλος του χρόνου να είναι πλέον ο ενδιάμεσος σύνδεσμος ανάμεσα σε εμάς και σε πολλές υπηρεσίες όχι μόνο του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα».


Ηλεκτρονικές κλήσεις και ηλεκτρονικές πληρωμές

Στο μεταξύ, ο υπουργός επισήμανε ότι έρχονται και οι ηλεκτρονικές κλήσεις και οι ηλεκτρονικές πληρωμές. Σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα απλοποιηθεί η διαδικασία σχετικά με τις κλήσεις. «Είναι ένα πλάνο ενός ευρύτερου σχεδίου για ψηφιοποίηση και αυτών των διαδικασιών. Θα κόβονται ηλεκτρονικά οι κλήσεις και θα πληρώνονται ηλεκτρονικά».


Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε και στη νέα έκδοση του gov.gr η παρουσίαση της οποίας θα γίνει σε 15 μέρες. «Πλέον με τις παραπάνω από τις 1.600 υπηρεσίες δεν είναι βέβαιο ότι ξέρουμε τι θέλουμε ή ακόμη κι αν ξέρουμε αν θα το βρούμε διότι έχει μεγαλώσει πολύ ο κατάλογος των υπηρεσιών. Με έναν ψηφιακό βοηθό θα περιγράφουμε ή θα εκφωνούμε σε φυσικό λόγο τι είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε και θα μας απαντά είτε γράφοντας, είτε μετατρέποντας το κείμενο σε φωνή». Στο μεταξύ, αναφέρθηκε και στη δοκιμαστική λειτουργία εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης και συγκεκριμένα, τις δοκιμών δύο διαφορετικών συστημάτων με εστίες καπνογόνων στην Πεντέλη όπου μπορεί να εντοπιστεί ο καπνός σε ακτίνα μέχρι και 5 χλμ. Τα νέα συστήματα που θα τεθούν στη μάχη της πυρόσβεσης, αξιοποιούν την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και θα τοποθετηθούν σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας που ήδη υπάρχουν.


Όσο για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων του χειμώνα ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι υπάρχουν συστήματα για άμεση πρόβλεψη πλημμυρικών φαινομένων για το πώς θα εξελιχθούν από την ώρα που θα εκδηλωθούν. «Για παράδειγμα ο συνδυασμός των μετεωρολογικών σταθμών με σταθμούς που μετράνε τα ύψη των νερών στα ποτάμια μπορούν να δώσει αυτό το αποτέλεσμα».<

Πηγή