Αναδρομικά ένστολων - Έξι σημαντικές επισημάνσεις - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

3.10.18

Αναδρομικά ένστολων - Έξι σημαντικές επισημάνσεις

Η επιστροφή των αναδρομικών στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνέμεων εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας και όπως είναι απόλυτα αναμενόμενο, η αναμονή όλων των ενστόλων για την πολυσυζητημένη καταβολή τους είναι μεγάλη.

Στο ζήτημα των αναδρομικών αναφέρθηκε εχθές και ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. κ. Γιώργος Δεληγιώργης, ο οποίο με ανάρτηση του στο fb, επισήμανε τα εξής:

Σχετικά με τα αναδρομικά θα ήθελα να γνωρίζετε ότι,

α] Υπόκεινται σύμφωνα με το Νόμο σε φορολογία 20%,

β] Είναι δικαίωμα του ΥΠΟΙΚ να χρησιμοποιήσει μέρος αυτών σε εξοφλήσεις χρεών, ΕΝΦΙΑ, καθώς και άλλων ληξιπρόθεσμων οφειλών που κάποιος συνάδελφος έχει και να καταβάλει το υπόλοιπο.

γ] Είναι εφαρμογή Απόφασης του ΣτΕ, μετά από προσφυγή των Συνδικαλιστικών μας οργάνων και ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ!..όπως διατείνονται μερικοί!


δ] Οι ΠΟΑΣΥ & η ΠΟΑΞΙΑ έχουν προσφύγει στο ΣτΕ και για τα έτη 2017-2018 εναντίον του νέου μισθολογίου, βασιζόμενοι στην εν λόγω Απόφαση που αποτέλεσε σταθμό για το Σώμα μας και όχι μόνο!

ε] Τα ποσά που αναφέρονται είναι όσον αφορά τα Σώματα Ασφαλείας σύμφωνα με τους μισθολογικούς βαθμούς που είχαμε τότε και όχι με τους κανονικούς μας βαθμούς, καθόσον το προηγούμενο μισθολόγιο που κατάργησε αυτή η κυβέρνηση ήταν μισθολογικό και όχι βαθμολογικό κατά βάση!

στ] Η προθεσμία στη κυβέρνηση από το ΣτΕ λήγει αρχές Νοεμβρίου, οπότε ότι και να γίνει θα πρέπει έως τότε να έχει δώσει ήδη κάποιο ποσό ή δόση για να εξασφαλίσει την απαραίτητη παράταση χωρίς τιμωρία!

http://policenet.gr