ΚΤΙΡΙΟ ΝΑΤ ΠΕΙΡΑΙΑ: Δείτε τι θα γίνει στο νεοκλασικό του Λιμανιού - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

12.10.18

ΚΤΙΡΙΟ ΝΑΤ ΠΕΙΡΑΙΑ: Δείτε τι θα γίνει στο νεοκλασικό του Λιμανιού

Προς αξιοποίηση το ιστορικό νεοκλασικό κτίριο του ΝΑΤ στο Λιμάνι του Πειραιά (απέναντι από την Αγία Τριάδα)
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ξενοδοχείο… πολλών αστεριών
Το δικό του μερίδιο από την διαρκώς αυξανόμενη τουριστική πίτα διεκδικεί και ο Πειραιάς, καθώς μετά το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και τη λεωφόρου Συγγρού, που συνδέει την πρωτεύουσα με το φαληρικό Δέλτα, είναι σειρά του να μπει στον χάρτη των επενδύσεων και συγκεκριμένα στη δημιουργία 4άστερων και 5άστερων ξενοδοχείων, που θα φέρουν έσοδα στα κρατικά ταμεία, δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά και αξιοποίηση κτιρίων από ιδιώτες που αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες στην πόλη.
Ειδικότερα, όπως έχει ανακοινωθεί, μέσα στον μήνα Οκτώβριο αναμένεται να ανοίξει ακόμη ένας κύκλος προκηρύξεων, για την αξιοποίηση 15 ακινήτων, τα οποία βρίσκονται κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στην περιοχή του Ψυρρή, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάκτηση των ακινήτων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας – Αξιοποίηση με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης».
Τα έσοδα από το πρόγραμμα αξιοποίησης αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ και ένα από αυτά τα κτίρια είναι και το Μέγαρο του ΝΑΤ, κοντά στο λιμάνι του Πειραιά.
Το μεγαλοπρεπές Μέγαρο Απομαχικού Ταμείου οικοδομήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1930 αρχικά ως Μέγαρο της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος, στο οικόπεδο που βρίσκονταν η κεντρική πλατεία Θεμιστοκλέους, η οποία εκποιήθηκε αντί 12.000.000 δραχμών από την Τάκη Α. Παναγιωτόπουλου.
Το έργο της κατασκευής του συγκεκριμένου Μεγάρου με τον χαρακτηρισμό ελληνοπρεπή ρυθμό, διήρκησε τέσσερα χρόνια και κόστισε 30.000.000 δραχμές.
Την κατασκευή του οικοδομήματος είχε αναλάβει η κατασκευαστική εταιρεία «Τέκτων», σε σχέδιο του αρχιτέκτονα Ζουμπουλίδη.
piraeuspress.gr