Κοινή ανακοίνωση ΠΟΕΠΛΣ – ΠΕΑΛΣ για την υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.10.18

Κοινή ανακοίνωση ΠΟΕΠΛΣ – ΠΕΑΛΣ για την υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                         ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ                                                                                                      ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Προς: 1. Πρόεδρο Βουλής κ. Βούτση Νικόλαο
2. Πρόεδρου Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Συρίγο Αντώνιο
3. Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ – Κ.Κ.Ε. – ΑΝ.ΕΛ – ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ – ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

Θέμα: «Επείγουσες ρυθμίσεις για την υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και άλλες διατάξεις»

Με αφορμή την συζήτηση στις 16-10-2018, στη Διαρκή Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στην αίθουσα Τσαλδάρη στη Βουλή, για το σχέδιο νόμου με τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις για την υποβολή ΔΠΚ και άλλες διατάξεις», με το οποίο προτείνονται ρυθμίσεις για την ΔΠΚ μιας σειράς υπόχρεων, μεταξύ των οποίων και στελέχη ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία μας αναφορικά με τη μη πρόσκληση των συνδικαλιστικών φορέων του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ ΠΟΕΠΛΣ και ΠΕΑΛΣ να τοποθετηθούν ή να καταθέσουν σχετικό υπόμνημα με τις απόψεις τους για ένα θέμα που αφορά το σύνολο του προσωπικού ΛΣ-ΕΛΑΚΤ ανεξαρτήτως θέσης και βαθμού.
Δηλώνουμε ότι δεν μπορούμε να ανεχτούμε την αδικαιολόγητη και άνευ ουσίας επανυποβολή, με ηλεκτρονικό τρόπο, των ΔΠΚ για τα προηγούμενα έτη 2016 και 2017, για τα οποία έχει ήδη υποβληθεί ΔΠΚ, όπως επίσης ‘οτι διαφωνούμε κάθετα με τις διοικητικές κυρώσεις, τα χρηματικά πρόστιμα και τα χρονικά περιθώρια σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής των ΔΠΚ.
Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε, σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, ατόπημα τη μη πρόσκληση καθ’΄ύλην αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων να τοποθετηθούν επί του σχεδίου νόμου.
Τέλος, υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση και σε όσους επανειλημμένα επιμένουν να αγνοούν επιδεικτικά τους συνδικαλιστικούς φορείς του συνόλου των στελεχών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ που είναι η ΠΟΕΠΛΣ και η ΠΕΑΛΣ, ότι η ενημέρωσή τους και η δυνατότητα κατάθεσης των απόψεών τους επί ζητημάτων που αφορούν το προσωπικό ΛΣ-ΕΛΑΚΤ είναι θεσμοθετημένο, δημοκρατικό δικαίωμα και δε επιτρέπουμε σε κανέναν να το καταστρατηγεί.
                                                                                                        Για το ΔΣ ΠΟΕΠΛΣ                                           Για το ΔΣ ΠΕΑΛΣ
                                                                           Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας               Ο Πρόεδρος            Ο Γεν. Γραμματέας

Δριβάκος Γεώργιος      Καμβύσης Σαράντος             Πασσάκος Σπυρίδων          Παπαδάκης Ιωάννης