Ανακοίνωση ΕΠΛΣ Αχαΐας-Αιτ/νίας-Φωκίδας για στρατιωτική θητεία και προαγωγή στον επόμενο βαθμό - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.10.18

Ανακοίνωση ΕΠΛΣ Αχαΐας-Αιτ/νίας-Φωκίδας για στρατιωτική θητεία και προαγωγή στον επόμενο βαθμό

Σε συνέχεια της ανωτέρω σχετικής ανακοίνωσής μας, σας ενημερώνουμε ότι μας εστάλη από το γραφείο του βουλευτή Αχαΐας  κ. ΦΩΤΗΛΑ Ιάσωνα η απάντηση στην ερώτηση που είχε καταθέσει στην βουλή την 24-09-2018 «Ερώτηση/1836- Θα υπάρξει συνολική διοικητική αποκατάσταση των βαθμοφόρων του ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ ,σχετικά με την εφαρμογή του άρθρου 65 του ν.4504/2017 όπως τροποποιήθηκε με το 17 του Ν.4551/2018 (ΦΕΚ116Α΄/18).
Απάντηση κ.Υπουργού ΚΟΥΒΕΛΗ Φώτη:
«Αναφορικά με τα διαλαμβανόμενα στην ανωτέρω Ερώτηση θέματα, γίνεται γνωστό ότι τα στελέχη Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. που έχουν εκπληρώσει τις νόμιμες στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, προάγονται στον επόμενο βαθμό, ένα (1) έτος νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο παραμονής στον βαθμό που φέρουν [άρθρο 65 ν.4504/2017 (Α’ 184) και άρθρο 17 ν.4551/2018 (Α’ 116)], εφόσον κριθούν ως προακτέοι. Σε περίπτωση που, κατά την ημερομηνία ισχύος της εν λόγω διάταξης, έχει διανυθεί από τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ο προβλεπόμενος από την ισχύουσα νομοθεσία χρόνος παραμονής στον εκάστοτε βαθμό μειωμένος κατά ένα (1) έτος ως ανωτέρω, τότε τα στελέχη προάγονται αναδρομικά, στο πλαίσιο της διοικητικής τους αποκατάστασης. Σημειώνεται ότι η παραπάνω διαδικασία πρόκειται να ολοκληρωθεί εντός της ενδεικτικής προθεσμίας των πέντε (5) μηνών»
Θέλουμε να εκφράσουμε την ανακούφιση μας διότι, για το εν λόγω θέμα ως Ένωση εκφράσαμε δημόσια πριν ένα μήνα την ανησυχία μας για τις «πατέντες» εφαρμογής της διάταξης που είχαν διαρρεύσει εκείνη την εποχή. Όπως προκύπτει πλέον και δια στόματος του κ.Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής οι διοικητικές πράξεις από το ΥΝΑΝΠ/ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ./ΔΠ, θα εκδοθούν για όλους που το δικαιούνται ταυτόχρονα χωρίς να δημιουργηθούν επιμέρους προβλήματα διατάραξης της ιεραρχίας.
                  Για το Δ.Σ
                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο  Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ       
                        ΚΩΣΤΑΚΗΣ Μιχαήλ                                                          ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ Ιωάννης