Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης, στις εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ στον Πειραιά - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

28.10.18

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης, στις εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ στον Πειραιά

Στις εκδηλώσεις στην πόλη του Πειραιά για τη συμπλήρωση 78 χρόνων από την επέτειο της 28ηςΟκτωβρίου του 1940, παραβρέθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση.

Ο υπουργός παρέστη στη Δοξολογία στον Iερό Ναό της Αγίας Τριάδος ενώ κατέθεσε στεφάνι στον Ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Στη συνέχεια παρουσία του ιδίου και των Αρχών της πόλης, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στη Λεωφόρο Ηρώων Πολυτεχνείου.

Αμέσως μετά το τέλος της παρέλασης ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, δήλωσε:

«Τιμούμε τη μνήμη των Ελλήνων που έδωσαν τη ζωή τους, αγωνιζόμενοι ενάντια στο ναζισμό, το φασισμό και τη μισαλλοδοξία. Η μνήμη πρέπει να είναι ζωντανή, να διδάσκει και να προτρέπει. Ο λαός ενωμένος μπορεί να πορευθεί το δρόμο της ανόδου και της επιτυχίας. Η χώρα μας είναι ειρηνική. Θέλει να προωθεί την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή. Αλλά ταυτόχρονα δηλώνει με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα: Δεν εκχωρούμε ούτε μία σπιθαμή, ούτε από τη γη μας, ούτε από τη θάλασσα, ούτε από τον αέρα μας. Είμαστε μία χώρα της ειρήνης. Για αυτήν δουλεύουμε. Για την ειρήνη, για την προκοπή και της Ελλάδας αλλά και συνολικότερα όλου του κόσμου».

Των τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων που παρέλασαν, προηγήθηκε η μπάντα του Λιμενικού Σώματος, οι γυναίκες και οι άνδρες του οποίου, με ηρωισμό, αυταπάρνηση και αίσθηση του καθήκοντος προστατεύουν και διασώζουν καθημερινά δεκάδες ζωές Ελλήνων, προσφύγων και μεταναστών, στις ελληνικές θάλασσες.

Το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής με κίνδυνο της ζωής του συμβάλλει αποφασιστικά στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας , στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, της διακίνησης ναρκωτικών από τη θάλασσα, και άλλων δράσεων του οργανωμένου εγκλήματος.

Ακολούθησαν πεζοπόρα τμήματα του Πολεμικού Ναυτικού, των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας.