Βρέθηκε φυτεία με 36 δενδρύλλια στο Λιμιώνα - Συνελήφθη 54χρονος ημεδαπός - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

24.6.20

Βρέθηκε φυτεία με 36 δενδρύλλια στο Λιμιώνα - Συνελήφθη 54χρονος ημεδαπός

Την 22/06/2020 συνελήφθη από άνδρες την ομάδας ΟΠΚΕ ΚΩ σε συνεργασία με το γραφείο ασφαλείας του λιμενικού Κω ένας 54χρονος ημεδαπός για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Ειδικότερα αναφέρεται ότι , το τελευταίο χρονικό διάστημα, περιήλθε σε αστυνομικούς της ομάδας ΟΠΚΕ Κω πληροφορία ότι σε δύσβατη έκταση στην Περιοχή της Κεφάλου της Κω , άγνωστος/οι άνδρας/ ες έχουν φυτέψει και καλλιεργούν δενδρύλλια κάνναβη .

Κατόπιν αυτού, την 16/06/2020 και βραδινές ωρες αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ, μετέβησαν στο συγκεκριμένο σημείο το οποίο βρίσκεται ανάμεσα από βουνά και δίπλα σε ρεματιά στην ευρύτερη περιοχή του Λιμιώνα Κεφάλου και διαπίστωσαν την ύπαρξη φυτείας αρκετών δενδρυλλίων κάνναβης . Επίσης , στο σημείο που βρίσκονταν η φυτεία διαπίστωσαν την ύπαρξη αυτοσχέδιας σκηνής πλην όμως δεν κατέστη δυνατόν να εξακριβωθεί η ύπαρξη ατόμων εντός αυτής. Λόγω του δύσβατου του σημείου , η μετάβαση των αστυνομικών στην περιοχή έγινε με σκάφος του Λιμεναρχείου Κω από κοινού με λιμενικούς υπαλλήλους.

Την 18/06/2020 και βραδινές ώρες οι αστυνομικοί της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε Κω μετέβησαν εκ νέου στο σημείο όπου διαπίστωσαν και πάλι τα δενδρύλλια και την σκηνή , πλην όμως κατά το διάστημα της Παραμονής τους στο σημείο δεν εξήλθε άτομο από την σκηνή ούτε διαπιστώθηκε κάποια κίνηση ατόμου. Την 22/06/2020 και πρώτες πρωινές ώρες , οι αστυνομικοί της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε Κω μετέβησαν εκ νέου στο σημείο από κοινού με λιμενικούς του Λιμεναρχείου Κω με σκοπό την σύλληψη των άγνωστων δραστών καλλιεργητών της φυτείας και έθεσαν τον χώρο υπό διακριτική παρακολούθηση Περί ωρα 08:00 αντιλήφθηκαν κίνηση εντός.

Της σκηνής , Άμεσα προσέγγισαν την φυτεία και εντος αυτής ανευρέθη και συνελήφθη ο κατηγορούμενος . Εν συνεχεία καταμετρήθηκαν και εκριζώθηκαν τα δενδρύλλια κάνναβης τα οποία ανευρέθηκαν τριάντα έξι (36) τον αριθμό και ήταν μεσαiου και μεγάλου μεγέθους. Επιπρόσθετα ανευρέθηκαν εντός της σκηνής , φύλλα κάνναβης προς αποξήρανση , βάρους εξακοσίων είκοσι εννέα γραμμαρίων (629 yρ.) καθως και μια αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους τρία κόμμα πενήνια τρία γραμμάρια (3,53γρ.).

Από την παραγωγή της κάνναβης των δενδρυλλίων εκτιμάται ότι θα αποκομίζονταν στους δράστες από την πώληση κέρδος ύψους 80.000 ευρώ περίπου