Απαγόρευση απόπλου πλοίου στην Ιερισσό λόγω μηχανικής βλάβης - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

22.6.20

Απαγόρευση απόπλου πλοίου στην Ιερισσό λόγω μηχανικής βλάβης

Απαγόρευση απόπλου πλοίου λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου του από το λιμένα Ιεράς Μονής Βατοπεδίου προς το λιμένα Ιερισσού.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα οι 60 επιβάτες του πλοίου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

“Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες Κυριακή 21 Ιουνίου 2020, η Λιμενική Αρχή Ιερισσού, για μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Δ/Ρ “ΠΑΝΑΓΙΑ” Ν.Ι. 156 λόγω ατροφίας των δύο (02) μηχανών του από πετρέλαιο, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου του από το λιμένα Ιεράς Μονής Βατοπεδίου προς το λιμένα Ιερισσού.

Το “ΠΑΝΑΓΙΑ” κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Ιερισσού, όπου και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι εξήντα (60) επιβάτες του, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Ιερισσού απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ε/Γ-Δ/Ρ, μετά από επιθεώρησή του από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης βλάβης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.”