Επίσκεψη του Ακόλουθου Άμυνας της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

23.6.20

Επίσκεψη του Ακόλουθου Άμυνας της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Επίσκεψη στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής  πραγματοποίησε ο Ακόλουθος Άμυνας της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα CAPT Timothy Ketter, όπου και συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., Αντιναύαρχο Λ.Σ. Κλιάρη Θεόδωρο.

 Ο εν λόγω Αξιωματούχος συνοδευόταν από τη Βοηθό Ακολούθου Άμυνας της Αμερικανικής Πρεσβείας LTCDR Sara Warynovich  και τον Αξιωματικό Σύνδεσμο των ειδικών Επιχειρήσεων Η.Π.Α. CDR Σιδηρόπουλο Νικόλαο, ενώ από ελληνικής πλευράς στη συνάντηση παρέστησαν επίσης, ο Α’ Υπαρχηγός του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Πουλής Κωνσταντίνος, ο Β’ Υπαρχηγός του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Λ.Σ. Ισάκογλου Νικόλαος, ο Διευθυντής του Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης Υποναύαρχος Λ.Σ. Καραγεώργος Γεώργιος καθώς και επιτελικά στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 

 Κατά την επίσκεψή του στο Αρχηγείο Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν η προοπτική διεύρυνσης της διμερούς συνεργασίας των Ακτοφυλακών των δύο Χωρών, επίκαιρα ναυτιλιακά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος καθώς και η τρέχουσα κατάσταση αναφορικά με τις μεταναστευτικές ροές στο Ανατολικό Αιγαίο.