Κορωνοϊός: Έκτακτο μήνυμα από το 112 στη Ζάκυνθο - «Να είστε σε επιφυλακή» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

29.8.20

Κορωνοϊός: Έκτακτο μήνυμα από το 112 στη Ζάκυνθο - «Να είστε σε επιφυλακή»


 «Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς. Ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας», αναφέρεται στο μήνυμα που έστειλε η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας

Έκτακτο μήνυμα για τον κορωνοϊό, έστειλε το απόγευμα σε μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες της Ζακύνθου η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112.


Το μήνυμα, που εστάλη το απόγευμα του Σαββάτου (29/08), είναι μεταφρασμένο και στα αγγλικά.


«Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο COVID-19 στη Ζάκυνθο. Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα. Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς. Ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.


politikh_prostasia1


Σημειώνεται ότι την Παρασκευή (28/08) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, σύμφωνα με τα οποία η Ζάκυνθος και η Λέσβος τίθενται σε καθεστώς αυξημένων περιοριστικών μέτρων.

Σε εφαρμογή από τις 06:00 του Σαββάτου (29/08) τα εξής έκτακτα μέτρα στις συγκεκριμένες περιοχές:

- Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
- Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
- Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
- Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
- Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης στην Π.Ε. Ζακύνθου και στην Π.Ε. Λέσβου.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 17 ημέρες από το Σάββατο 29 Αυγούστου στις 6 το πρωί έως την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στις 6 το πρωί.