Mεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση τουλάχιστον 50 μεταναστών στα ανοικτά της Ρόδου - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

28.8.20

Mεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση τουλάχιστον 50 μεταναστών στα ανοικτά της Ρόδου


Στο σημείο βρίσκεται σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού και δύο πλοία του Λιμενικού - Σπεύδουν ελικόπτερα και τρία παραπλέοντα - Φωτογραφία από την επιχείρηση που έγινε προχθές στη Χάλκη 

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τη διάσωση τουλάχιστον 50 μεταναστών στα ανοικτά της Ρόδου.


Στο σημείο βρίσκεται ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού και  δύο πλοία του Λιμενικού. Στο σημείο σπεύδουν επίσης και ελικόπτερα τρία παραπλέοντα σκάφη.


Όπως έγινε γνωστό από το Λιμενικό Σώμα το σκάφος το οποίο βρίσκεται σε δυσχερή θέση, πλέει σε απόσταση 17 ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά από τη Ρόδο. 


Ένας από τους επιβαίνοντες τηλεφώνησε στον αριθμό έκτακτης ανάγκης, 112, και ζήτησε βοήθεια από τους λιμενικούς υποστηρίζοντας ότι έχει εκδηλωθεί φωτιά στο μηχανοστάσιο του πλοίου.


Ωστόσο το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που έσπευσε πρώτο στο σημείο δεν διαπίστωσε ότι είχε εκδηλωθεί φωτιά στο πλεούμενο. 


Η σημερινή μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση δεκάδων μεταναστών είναι η δεύτερη μέσα σε ένα διάστημα δύο ημερών που επιχειρούν οι ελληνικές αρχές. 


 Την Τρίτη το απόγευμα  21 ν.μ. δυτικά της Χάλκης σε διεθνή ύδατα και εντός της ελληνικής περιοχής ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διασώθηκαν 96 αλλοδαποί.


Όπως είναι γνωστό σε αυτήν την επιχείρηση, και ενώ είχε ήδη διασωθεί με απόλυτη επιτυχία και σε ελάχιστο χρόνο, μεγάλος αριθμός ατόμων, κατέφθασαν στην περιοχή δύο τουρκικές ακταιωροί.


Τα τουρκικά σκάφη όχι μόνο δεν είχαν καμία ουσιαστική συνδρομή στην περιοχή για έρευνα προς εντοπισμό των ναυαγών αλλά ουσιαστικά προσπάθησαν να εμποδίσουν την επιχείρηση καθώς καλούσαν συνεχώς τα παραπλέοντα πλοία που βρίσκονταν στην περιοχή να αποχωρήσουν.

 https://www.protothema.gr/