Αστυνομικοί βοήθησαν οικογένεια να σωθεί, βάζοντας τη δική τους ζωή σε κίνδυνο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

27.8.20

Αστυνομικοί βοήθησαν οικογένεια να σωθεί, βάζοντας τη δική τους ζωή σε κίνδυνο


 Τραγική ήταν η κατάσταση στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου, με ανθρώπους να κινδυνεύουν να καούν, όπως μεταδίδει το ekriti.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πυρκαγιά αρχικά ξέφυγε από τον έλεγχο των πυροσβεστών απείλησε ζωές, σπίτια και επιχειρήσεις, έως ότου καταφέρουν τελικά οι δυνάμεις να την περιορίσουν.

Με την κατάσταση να γίνεται δραματική, δόθηκε εντολή σε αστυνομικούς να προσεγγίσουν μία κατοικία, προκειμένου να βοηθήσουν στην απομάκρυνση πολιτών καθώς η φωτιά πλησίασε απειλητικά. Το όχημα της αστυνομίας έφτασε στο σημείο, οι αστυνομικοί έβαλαν τον κόσμο μέσα στο περιπολικό, μόνο που οι ίδιοι δεν χωρούσαν να μπουν για να επιστρέψουν σε ασφαλές σημείο.

Σύμφωνα με το ekriti, την ώρα που φωτιά ήταν κοντά τους και μη έχοντας άλλο δρόμο διαφυγής, οι τρεις αστυνομικοί έπεσαν στην θάλασσα και κολύμπησαν μέχρι την διπλανή παραλία όπου και βγήκαν μπροστά στα έκπληκτα μάτια των κατοίκων.

 

Μάχη με τις φλόγες και αγωνία

Η πυρκαγιά πήρε μεγάλες διαστάσεις ενώ στο σημείο άρχισαν να φτάνουν περισσότερες πυροσβεστικές δυνάμεις από Ανώγεια, Χερσόνησο, Γαράζο και Χερσόνησο, ενώ η Τροχαία Ηρακλείου και η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Με την φωτιά να καίει ανεξέλεγκτη, ειδοποιήθηκε το πυροσβεστικό ελικόπτερο που σταθμεύει στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου να απογειωθεί για να συνδράμει στην κατάσβεση. Μέχρι το ελικόπτερο να απογειωθεί και να επιχειρήσει στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, η κατάσταση άρχισε να γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη. Οι φλόγες έφτασαν στην κυριολεξία στα σπίτια, ξενοδοχειακές μονάδες και καλλιέργειες, ενώ οι ιδιοκτήτες των σπιτιών και των τουριστικών καταλυμάτων στην ευρύτερη περιοχή, άπλωσαν λάστιχα και ιδιωτικά μέσα πυρόσβεσης για να συνδράμουν και αυτοί στην κατάσβεση.

1

Η φωτιά, με την συνδρομή του ελικοπτέρου και τις ρίψεις από αέρος που έγιναν, σε συνδυασμό με την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν τα επίγεια τμήματα ελέγχθηκε, αφού κατέκαψε μια μεγάλη έκταση, χωρίς ευτυχώς να καταστρέψει σπίτια και τουριστικές επιχειρήσεις που απειλήθηκαν άμεσα.

Σύμφωνα με πηγές από την πυροσβεστική, οχήματα της υπηρεσίας και πυροσβέστες θα παραμείνουν στην περιοχή υπό τον φόβο αναζωπύρωσης. Παράλληλα, με ειδικά μηχανήματα ανοίχθηκαν δίοδοι σε σημεία όπου η πρόσβαση ήταν δύσκολη, ενώ άνοιξαν προσωρινά οι υπό κατασκευή ράμπες για τον άμεσο ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων με νερό.

Πηγή: thetoc.gr http://policenet.gr/