Φωτογραφία – ντοκουμέντο: Η ζημιά στο «Kemal Reis» από τη σύγκρουση με τη φρεγάτα Λήμνος - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.8.20

Φωτογραφία – ντοκουμέντο: Η ζημιά στο «Kemal Reis» από τη σύγκρουση με τη φρεγάτα Λήμνος

 

Τι συνέβη στις 12 Αυγούστου

Μια φωτογραφία ντοκουμέντο από την πρόσκρουση του «Kemal Reis» με την φρεγάτα «Λήμνος» ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Την φωτογραφία δημοσίευσε η εφημερίδα «Καθημερινή» και προέρχεται από τη δεξιά πρυμναία πλευρά της τουρκικής φρεγάτας τύπου ΜΕΚΟ, ο κυβερνήτης της οποίας προσπάθησε να προσπεράσει και να τη φέρει σε θέση εμποδίου προς την ελληνική φρεγάτα τύπου «S».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο Τούρκος κυβερνήτης προχώρησε, πρακτικά, σε μια κίνηση η οποία είναι συχνή στο Αιγαίο ανάμεσα σε τουρκικές ακταιωρούς και κανονιοφόρους του Πολεμικού Ναυτικού.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο όγκος της φρεγάτας δεν βοηθούσε, ελιγμός του ήταν ανεπαρκής και λανθασμένα υπολογισμένος, με αποτέλεσμα η πλώρη της φρεγάτας «Λήμνος» να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο «Kemal Reis».

Έτσι κυβερνήτης της «Λήμνος» βλέποντας το «Kemal Reis» να προσεγγίζει με ταχύτητα από τα αριστερά, έδωσε εντολή για συνέχιση της ευθείας πορείας, με αποτέλεσμα η πλώρη της φρεγάτας του Π.Ν. να καρφωθεί στο δεξί πρυμναίο τμήμα του τουρκικού πολεμικού.

https://www.news.gr/ Δείτε την φωτογραφία - ντοκουμέντο