Πέθανε ο 30χρονος ναυτικός από την έκρηξη στο Blue Horizon - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

24.8.20

Πέθανε ο 30χρονος ναυτικός από την έκρηξη στο Blue Horizon

 Πέθανε ο 30χρονος ναυτικός που τραυματίστηκε από την έκρηξη στο πλοίο Blue Horizon στην Κρήτη.


Ο άτυχος άνδρας έφερε εγκαύματα και είχε κριθεί απαραίτητο να διασωληνωθεί και να μεταφερθεί στην εντατική. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας η έκρηξη στο πλοίο Blue Horizon προκλήθηκε από διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο.

Η ανακοίνωση της Attica Group για την έκρηξη ανέφερε τα εξής:


«Σήμερα Δευτέρα, 24 Αυγούστου περί ώρα 9:30 π.μ. στο Πλοίο BLUE HORIZON το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης εκδηλώθηκε διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Από τη διαρροή τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη πληρώματος που εκτελούσαν τις εργασίες συντήρησης, οι οποίοι διακομίσθηκαν άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Εξ αυτών, δύο μέλη πληρώματος νοσηλεύονται ενώ στα υπόλοιπα δύο απαιτήθηκε μόνο η παροχή πρώτων βοηθειών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ζημιά στη μηχανή του πλοίου δεν είναι σημαντική και θα εκτελέσει το βράδυ το προγραμματισμένο δρομολόγιό του για Πειραιά.
«Κλιμάκια του Λιμεναρχείου Ηρακλείου, έχουν ήδη ξεκινήσει την έρευνα, προκειμένου να δούμε πώς ακριβώς σημειώθηκε η έκρηξη και τα αιτία της. Το σίγουρο είναι ότι αφορά τον χώρο του μηχανοστασίου και μέχρι αυτή την ώρα η εκτίμηση είναι ότι έσκασε μια αντλία. Επίσης κλιμάκιο βαθμοφόρων συνοδεύει τους τραυματίες στο ΠΑΓΝΗ», τόνισε με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο λιμενάρχης Ευθύμης Δουβής.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/pethane-o-30hrono...