"Μπλόκο" στη διαδικασία του συμβουλίου των προσφυγών. Διακοπή των εργασιών. - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

15.11.23

"Μπλόκο" στη διαδικασία του συμβουλίου των προσφυγών. Διακοπή των εργασιών.


 Σε διακοπή οδηγήθηκε το πολυαναμενόμενο συμβούλιο προσφυγών που θα εξέταζε χτες 14-11-23 τα αιτήματα προσφυγής των μεταθέσεων στελεχών μέχρι τον βαθμό του Ανθυπασπιστή. 


Ως επί το πλείστον αφορούσε περιπτώσεις στελεχών που μετατίθενται από ένα νησί σε άλλο, τριτεκνους-πολύτεκνους, με προβλήματα υγείας  ,παιδιά στη Β και Γ Λυκείου, αυτών που πλανήθηκαν από τα αλλεπάλληλα νομοθέτημα και δεν δήλωσαν ως τόπο επιλογής την υπηρεσία που υπηρετούν,ακόμη και ζευγάρια στελεχών που μετατίθενται σε διαφορετικά νησιά!!


Η διαδικασία που έγιναν οι μεταθέσεις τον Σεπτέμβριο και οι επιλογή αυτών που θα μετακινηθούν εγείρει σοβαρά νομικά ζητήματα τα οποία και τέθηκαν στην έναρξη των συμβουλίων κυρίως από  υπηρεσιακούς που αποτελούν μέλη του Συμβουλίου. 


Μεγάλο ερώτημα αποτελεί η στάση των συνδικαλιστών που ενώ ψήφισαν όλες αυτές τις μεταθέσεις πριν ένα μήνα ..βγήκαν κατά την διαδικασία των προσφυγών να καταγγείλουν τις αιτίες που μας οδήγησαν σε αυτό το φιάσκο. 


Αφού λοιπόν δεν βγήκε άκρη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ζητήθηκε η παρέμβαση του Νομικού συμβούλου της υπηρεσίας προκειμένου να αποφανθεί για τα ερωτήματα που έχουν τεθεί. 


Η αγωνία πολλών συναδέλφων στο κατακόρυφο, η ανασφάλεια για το σύστημα των μεταθέσεων στο μέγιστο επίπεδο ενώ από ότι φαίνεται για ακόμη μία φορά υπάρχει δικαίωση αυτών που από την πρώτη στιγμή είχαν καταδικάσει το Π.Δ Μεταθέσεων 11/21 βάζοντας απέναντι την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του ΥΝΑΝΠ την στιγμή που κάποιοι άλλοι παρουσίαζαν το ΠΔ ως το "τέλειο ".


Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει η εκδίκαση της προσφυγής της Π.Ο.Λ στο ΣτΕ κατά του ΠΔ  11/21 στις 7 Δεκεμβρίου η οποία και θα καθορίσει την πορεία αυτού του σήριαλ που μόνο αρνητικά αποτελέσματα έχει προκαλέσει στους Λιμενικούς. 


Η κατάργησή του είναι πλέον μονόδρομος.