Κώστας Κυράνης : Για μία Ομοσπονδία ενωμένη και αποτελεσματική. - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

6.6.18

Κώστας Κυράνης : Για μία Ομοσπονδία ενωμένη και αποτελεσματική.

Νιώθω ιδιαίτερα ευτυχής που διατέλεσα Πρόεδρος της Ομοσπονδίας σε μία περίοδο που  καταγραφήκαν σημαντικές συνδικαλιστικές επιτυχίες.
Ο Νόμος του ΥΝΑΝΠ περιλαμβάνει διατάξεις που για χρόνια έμεναν διεκδικητικά αιτήματα της Ομοσπονδίας όπως :οι Πανελλαδικές εξετάσεις ,οι  διατάξεις για τα Λιμενικά Τμήματα, την αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας, τον εκπρόσωπο του ΤΑΛΣ και των πειθαρχικών συμβουλίων κ.α.
Θεωρείται τεράστια επιτυχία, σε μία μνημονιακή περίοδο περικοπών και μειώσεων , η θεσμοθέτηση του επιδόματος παραμεθορίου.
Σημαντική η προσφορά των συναδέλφων συνδικαλιστών που ασχολήθηκαν με τον κανονισμό των ΚΕΑ ο οποίος αποτελεί πλέον νομοθέτημα.
Δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε τα βήματα που έχουν γίνει στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των πλωτατζηδων με την αναμόρφωση του κανονισμού λειτουργίας των Πλωτών.
Έχοντας ως βασική αρχή τον συνδικαλισμό και όχι τις προσωπικές φιλίες και σχέσεις   θα συνεχίζω να υπηρετώ τον βασικό στόχο που δεν είναι άλλος από το κοινό καλό όπως ακριβώς έπραξα στην τελευταία συνάντηση με τον Υπουργό κ.Κουρουμπλή όπου και διαπιστώθηκε η διαφορετική εκτίμηση μεταξύ των συνδικαλιστικών δυνάμεων, της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας αναφορικά με τη διάταξη για την αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας.
Διαφωνώντας δημιουργικά καταλήξαμε στην βελτιωμένη νομοθετική ρύθμιση για τη διάταξη προκειμένου να εφαρμοστεί σε όλους τους δικαιούχους.
Συνεχίζοντας να εκφράζω τη φωνή της περιφέρειας θα παραμείνω πιστός στα βασικά ιδεώδη του συνδικαλισμού με συμμάχους όσους έχουν τις ίδιες ανησυχίες και τα ίδια ιδεώδη για μια ομοσπονδία ενωμένη και αποτελεσματική.