Το Λ.Α.Π είναι πλεον θεσμός και ήρθε για να μείνει στην υπηρεσία των Συναδέλφων ..... - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

6.6.18

Το Λ.Α.Π είναι πλεον θεσμός και ήρθε για να μείνει στην υπηρεσία των Συναδέλφων .....

Συναδέλφισες και Συνάδελφοι,
Επιτέλους ένα Συνέδριο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. ξεκίνησε…
Απ ότι φαίνεται η Ομοσπονδία μας επανέρχεται στην κανονικότητα.. Συνεχίζουμε λοιπόν ενωτικά, μαχητικά κ αποτελεσματικά.
Δεν θα αναφερθώ σε όλα τα θέματα της ατζέντας, ούτος η άλλως αναφέρονται στο διεκδικητικό μας πλαίσιο.  Θα θελα να επικεντρωθούμε σε τρία ζητήματα που μας απασχολούν ιδιαίτερα και θα πρέπει να δράσουμε άμεσα.
Μόλις σήμερα έφτασε στις Υπηρεσίες μας ένα σήμα που αφορά τις άδειες ανατροφής τεκνού καθώς και το ενημερωτικό σημείωμα του Προϊσταμένου της Λιμ. Αρχης συνοδευόμενο και από το δυναμολόγιο.
Εκπροσωπώντας την ΠΟΕΠΛΣ στον λογαριασμό αλληλοβοηθείας Λ.Α.Π./Λ.Σ. θα θελα να σας ενημερώσω τόσο για τα οικονομικά αλλά και για τις υποθέσεις που ασχολείται. Αυτή τη στιγμή έχει  αποθεματικό της τάξεως του 1.500.000 ευρω περίπου. Συστάθηκε μετά από πρωτοβουλία της ΠΟΕΠΛΣ για την αντιμετώπιση θανάτων Συναδέλφων  καθώς και σοβαρών ασθενειών (εγχειρήσεις, αντιμετώπιση καρκίνων κτλ)  των ιδίων και μελών  της οικογενείας τους. Έχουν ικανοποιηθεί σχεδόν το σύνολο των αιτημάτων και παρ όλα αυτά υπάρχει ικανοποιητικό αποθεματικό. Θεωρώ ότι υπάρχει χώρος για μια νέα πρωτοβουλία από μέρους μας για μια νέα νομοθετική ρύθμιση, έτσι ώστε το ταμείο να είναι ανταποδοτικότερο προς τα μέλη- μετόχους του και να συμπεριλαμβάνει κ άλλες περιπτώσεις. Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει μαζί με την ΠΕΑΛΣ να καταρτίσουμε μια νέα ρύθμιση. Επίσης για πρώτη φορά φέτος, το 20% των εισφορών  δηλαδή περίπου 48.000 ευρώ, όπως προβλέπεται και από το σχετικό ΦΕΚ θα δοθούν για κατασκηνώσεις τέκνων Συναδέλφων.
Τρίτο και κλείνω μ αυτό,  είναι ένα θέμα που θεωρώ μείζον για την Ένωση μου, της ΒΔ Ελλάδας, από την ίδρυση της το 2001 μέχρι και σήμερα. Έχουμε συναντηθεί και τον κ. Υπουργό αλλά και με τους τοπικούς βουλευτές και έχουμε πάρει δέσμευση για την καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου στους υπηρετούντες στις Λιμενικές Αρχές του Βόρειου Ιονίου.  Αυτό είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει η ελληνική πολιτεία προς τους Συναδέλφους μας, που καθημερινά δίνουν αγώνα στις παραμεθόριες περιοχές, όπως ανάλογα έχει πράξει και στο Αν. Αιγαίο. Άμεσα τροποποίηση του Νόμου έτσι ώστε να συμπεριλαμβάνει  και εμάς.
Σας ευχαριστώ
Μάκης Μπατσομίτης