Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τους ναυτικούς και άφησε... άφωνους τους εφοπλιστές - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

5.6.18

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τους ναυτικούς και άφησε... άφωνους τους εφοπλιστές


Ξεκάθαρη στήριξη στους ναυτεργάτες έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια» και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς απέναντί βρισκόταν κυρίως εφοπλιστικό/ τεχνοκρατικό ακροατήριο.
Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας εμμέσως πλην σαφώς έβαλε τέλος στα εφοπλιστικά αιτήματα για μειώσεις μισθών κ.α. λέγοντας ότι «ως Πολιτεία θεωρούμε αυτονόητη και απόλυτη υποχρέωση μας να κάνουμε το παν ώστε να διασφαλίζονται τα εργασιακά δικαιώματα αυτών των πληρωμάτων».
«Και να γίνονται σεβαστές οι διεκδικήσεις και τα δίκαια αιτήματα τους, ειδικότερα όσον αφορά τους μισθούς, τα ωράρια και τις συνθήκες εργασίας», υπογράμμισε ο ίδιος.
Αναλυτικά, στο τέλος της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη ναυτεργασία λέγοντας:
 «Σε αυτά τα χωρίς υπερβολή, ηρωικά πληρώματα, που τα καταφέρνουν υπό συνθήκες πολλές φορές αδιανόητες για τα συνηθισμένα ανθρώπινα μέτρα. Σε αυτούς τους ανθρώπους, στους οποίους η ελληνική ναυτιλία οφείλει την εντυπωσιακή της ανάπτυξη και τον ισχυρό διεθνή της ρόλο.
» Σε ότι μας αφορά ως Πολιτεία, θεωρούμε αυτονόητη και απόλυτη υποχρέωση μας να κάνουμε το παν ώστε να διασφαλίζονται τα εργασιακά δικαιώματα αυτών των πληρωμάτων.
Και να γίνονται σεβαστές οι διεκδικήσεις και τα δίκαια αιτήματα τους, ειδικότερα όσον αφορά τους μισθούς, τα ωράρια και τις συνθήκες εργασίας.»
«Παράλληλα, αποτελεί χρέος τόσο της πολιτείας όσο και του ναυτιλιακού κόσμου, η επένδυση στις δεξιότητες και την υποστήριξη των ναυτών μας. Η χώρα μας είναι σε θέση να μεταφέρει και να διδάξει αυτήν τη τεχνογνωσία που διαθέτουμε και να καταστεί διεθνές κέντρο προσέλκυσης για την εκπαίδευση όλων των ειδικοτήτων που σχετίζονται με τη ναυτιλία και με όλα τα στάδια ανάπτυξης της: Από την έρευνα, το σχεδιασμό, τη ναυπήγηση, την καθέλκυση, τη στελέχωση μέχρι και την επιχειρηματική ανάπτυξη», κατέληξε ο πρωθυπουργός.


@ Θετική η πρωθυπουργική αναφορά στους ναυτεργάτες. Και έχει μεγαλύτερη σημασία διότι έγινε μπροστά σε "κόντρα" ακροατήριο, που θα προτιμούσε να ακούσει κάτι που θα του "χάϊδευε" τα αυτιά, όπως π.χ. η μείωση των μισθών των ναυτικών. Εχει μεγάλη σημασία έστω να ακούγονται αυτά που είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Το καλό να λέγεται...

https://pireas2day.blogspot.com