Η ανακοινωση της ΠΕΑΛΣ για τα κυλικεία . Οι αλήθειες πρέπει να λέγονται. - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

5.6.18

Η ανακοινωση της ΠΕΑΛΣ για τα κυλικεία . Οι αλήθειες πρέπει να λέγονται.

Η ΠΕΑΛΣ «συγχαίρει» κυρίως το προηγούμενο προεδρείο της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής και ΠΟΕΠΛΣ, γιατί, μετά τον «επιτυχή» πρόσφατο νόμο 4504/17, αποτέλεσμα της εντατικής προσπάθειάς τους επί σχεδόν δύο χρόνια για την στήριξή του, με τον οποίο κατά την άποψή τους επιλύθηκαν τα περισσότερα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ο Οργανισμός που υπηρετούμε και για τον οποίο απαιτούνται 21 κανονιστικές ΚΥΑ και ΥΑ (χωρίς να συνυπολογίζονται αυτές που προστέθηκαν με τον ν. 4532/18) καθώς και 14 ΠΔ, τους τελευταίους μήνες επέκτειναν, σύμφωνα με την πληροφόρησή μας, την συνδικαλιστική δράση τους σε άλλη μία επ’ ωφελεία του Λιμενικού Σώματος και των στελεχών του ενέργεια, που είχε ως αποτέλεσμα, από σήμερα, τα κυλικεία και το εστιατόριο στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος να παραμένουν κλειστά.

Δυστυχώς σήμερα, μετά από 30 περίπου χρόνια, βιώνουμε το τέλος της μοναδικής παροχής για την εξυπηρέτηση των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και των πολιτικών υπαλλήλων του ΥΝΑΝΠ, οι οποίοι 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο, εργάζονται χωρίς τήρηση ωραρίου εργασίας και με μειωμένους μισθούς προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στον πολίτη, στη ναυτιλία, στην ασφάλεια, στην έρευνα και διάσωση, στην προστασία των θαλασσίων συνόρων, στο περιβάλλον.

Υπενθυμίζουμε ότι τα κυλικεία και το εστιατόριο λειτουργούν με εσωτερικό κανονισμό του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, η οικονομική διαχείρισή τους υπόκειται σε έλεγχο από Επιτροπή που συστήνεται από το Αρχηγείο γι’ αυτό τον σκοπό και τα τυχόντα λιγοστά έσοδα, όταν αυτά υφίστανται, κατά το ήμισι εξυπηρετούν τις λειτουργικές ανάγκες του ίδιου του Υπουργείου, που είναι ανταποδοτικές στα στελέχη, ενώ το υπόλοιπο ποσό αποδίδεται στο ΕΚΟΕΜΝ.

Ιδιαίτερα, δεν θέλουμε να πιστέψουμε, παρά την επαναλαμβανόμενη πρότασή μας για την δημιουργία Λεσχών Λ.Σ. κατά τα πρότυπα της ΕΛ.ΑΣ. ότι αυτό δεν έχει ευδοκιμήσει προκειμένου στοχευμένα η χρήση των κυλικείων και του εστιατορίου δοθούν, σύμφωνα με πληροφόρησή μας, σε συγκεκριμένο ιδιώτη. Ως εκ τούτου στηρίζουμε την απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ. να προχωρήσει άμεσα την διαδικασία ίδρυσης Λέσχης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Η ΠΕΑΛΣ καταγγέλλει όλους αυτούς τους συνδικαλιστές που με μοναδικό κίνητρο την προσωπική – συνδικαλιστική ανέλιξή τους και για το «πάθος» τους να «κρατήσουν τις καρέκλες τους» θυσιάζουν τα ίδια τα μέλη τους με ανακρίβειες, ψεύδη, κατηγορίες και συκοφαντίες.

Η ΠΕΑΛΣ καταγγέλλει όποιον από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία συνηγορεί και ενισχύει την παραπάνω προσπάθεια.

Κάτω τα χέρια από τη μοναδική παροχή του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και των Πολιτικών Υπαλλήλων του ΥΝΑΝΠ.


Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος      Ο Γενικός Γραμματέας

Σπυρίδων Π. ΠΑΣΣΑΚΟΣ Ιωάννης ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ