Οι λιμενικοί τους έσωσαν από σίγουρο πνιγμό στον Άγιο Κωνσταντίνο [ΕΙΚΟΝΕΣ] - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

22.7.19

Οι λιμενικοί τους έσωσαν από σίγουρο πνιγμό στον Άγιο Κωνσταντίνο [ΕΙΚΟΝΕΣ]



H ώρα ήταν 16:10 το απόγευμα της Κυριακής, όταν η λιμενική αρχή του Αγίου Κωνσταντίνου ενημερώθηκε για δύο άτομα που φώναζαν βοήθεια στα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής του φάρου στο Ασπρονέρι Καμένων Βούρλων.

Τα ισχυρά ρεύματα που υπάρχουν είχαν παρασύρει ένα ζευγάρι που έντρομο καλούσε σε βοήθεια.

Ακούγοντας τις φωνές οι λουόμενοι ενημέρωσαν τη λιμενική αρχή του Αγίου Κωνσταντίνου. Υπό την καθοδήγηση της ανθυποπλοίαρχου του λιμενικού σώματος Χαραλαμπίας Κριμπά υπήρξε άμεση κινητοποίηση.
3

Το σκάφος του λιμενικού και ένα αυτοκίνητο κινήθηκαν από θάλασσα και ξηρά προς την περιοχή, ενώ δόθηκε εντολή σε παραπλέοντα σκάφη να σπεύσουν σε βοήθεια.

Οι λιμενικοί έφτασαν γρήγορα στους δύο ανθρώπους έναν άνδρα και μία γυναίκα, τους ανέβασαν στο σκάφος σώζοντάς τους τη ζωή και στη συνέχεια τους μετέφεραν στην μαρίνα των Καμένων Βούρλων.

Εκεί βρέθηκε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ωστόσο οι διασώστες δεν χρειάστηκε να επέμβουν αφού το ζευγάρι ήταν καλά στην υγεία του και δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα. Μάλιστα δεν μεταφέρθηκαν καν στο νοσοκομείο της Λαμίας.
1

Όπως αποδείχθηκε πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα αλβανικής καταγωγής 55 και 56 ετών.
Στις έρευνες για τη διάσωση της συμμετείχε και το ιδιωτικό σκάφος Λιχαδονήσια.

Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό το φετινό καλοκαίρι που κινδύνευαν άνθρωποι στην ίδια περιοχή που υπάρχουν ισχυρά ρεύματα. Μέχρι στιγμής πάντως και παρά την εντολή του κυρίου εισαγγελέα δεν έχει τοποθετηθεί ναυαγοσώστης.
Πηγή: tvstar.gr