Σύλληψη αλλοδαπών για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα καθώς και του αλλοδαπού διακινητή τους στο Γύθειο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

23.7.19

Σύλληψη αλλοδαπών για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα καθώς και του αλλοδαπού διακινητή τους στο Γύθειο

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Γυθείου από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αερόπολης για την ύπαρξη αλλοδαπών πλησίον του οικισμού “ΒΑΘΕΙΑΣ” Δήμου  Μάνης.
 
Στο σημείο μετέβησαν δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς τη θαλάσσια περιοχή “ΒΑΘΕΙΑΣ” για τυχόν παροχή συνδρομής. Σε συνεργασία με προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Αερόπολης, εντοπίστηκαν στην ως άνω περιοχή, όπως επίσης και στην Αερόπολη Ανατολικής Μάνης, συνολικά εξήντα οκτώ (68) αλλοδαποί, σύμφωνα με μαρτυρίες των οποίων επρόκειτο να επιβιβαστούν σε ιστιοφόρο σκάφος με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
 
Ακολούθησαν έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή από τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία εντόπισαν το εν λόγω ιστιοφόρο σκάφος φέρον έγγραφο εθνικότητας Delaware, το οποίο οδηγήθηκε, με τη συνοδεία των περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στον όρμο Πόρτο Κάγιο, όπου αγκυροβόλησε ασφαλώς, ενώ συνελήφθη ο 30χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης του, φερόμενος ως διακινητής των ανωτέρω αλλοδαπών. Ανωτέρω σκάφος πρόκειται να κατασχεθεί.
 
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Γυθείου.