Προχωρά ο διαγωνισμός για την πρόσληψη λιμενικών - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

27.7.19

Προχωρά ο διαγωνισμός για την πρόσληψη λιμενικών

Ως το τέλος Αυγούστου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την πρόσληψη 200 στελεχών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης θα προχωρήσει τον σχετικό διαγωνισμό για την πρόσληψη στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή με το σύστημα της μοριοδότησης που είχε ξεκινήσει προεκλογικά ωστόσο δεν προχώρησε λόγω των εθνικών εκλογών.

Ωστόσο πριν υπάρξει δημοσίευση της σχετικής προκήρυξης θα μπει στο «μικροσκόπιο» η απόφαση του τότε υπουργού Φώτη Κουβέλη για τυχόν διορθωτικές αλλαγές. Η απόφαση στις 4 Ιουνίου δημοσιεύτηκε σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Στην απόφαση σχετικά με τις προϋποθέσεις που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (4/6/2019 – τεύχος Β – Αρ. Φύλλου 2045) αναφέρεται μεταξύ άλλων πως ο διαγωνισμός για την εισαγωγή δοκίμων στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής προκηρύσσεται με απόφαση του Αρχηγού ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων (ανδρών και γυναικών) με εφαρμογή του συστήματος μοριοδότησης καθορίζεται σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις.

Σημειώνεται πως στο Νόμο 4597/2019 στα άρθρα 24 και 25 γινόταν λόγος για μεταβατική ρύθμιση κάλυψης κενών οργανικών θέσεων Αξιωματικών και Λιμενοφυλάκων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μέχρι και την εισαγωγή στην Παραγωγική Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων προκαλώντας την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης