ΠΕΑΛΣ : κ. Υπουργέ, οι προγραμματικές δηλώσεις και η ιστορική ξεκάθαρη αναφορά στο ΛΣ και στα στελέχη του ΛΣ, αποδεικνύουν το σεβασμό στο ΛΣ, τα στελέχη του ΛΣ αλλά και τη ναυτιλία και αυτό μας τιμά αλλά και σας τιμά - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

24.7.19

ΠΕΑΛΣ : κ. Υπουργέ, οι προγραμματικές δηλώσεις και η ιστορική ξεκάθαρη αναφορά στο ΛΣ και στα στελέχη του ΛΣ, αποδεικνύουν το σεβασμό στο ΛΣ, τα στελέχη του ΛΣ αλλά και τη ναυτιλία και αυτό μας τιμά αλλά και σας τιμά

Με αφορμή την  ομιλία σας, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, σας εκφράζουμε την ικανοποίησή μας αναφορικά με την στρατηγική, τους στόχους και τις βασικές προτεραιότητες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο κρίσιμο και πολυσχιδές χαρτοφυλάκιό του, που περιλαμβάνει το σχέδιό σας για το Λιμενικό Σώμα και τον κρίσιμο ρόλο του στη ναυτιλία και την ασφάλεια, τη ναυτιλία, στο σύνολό της, και τη ναυτική εκπαίδευση, την πολιτική για τα λιμάνια, την ακτοπλοΐα, το θαλάσσιο τουρισμό και τη νησιωτική πολιτική. 

Παράλληλα, εκπροσωπώντας τους Αξιωματικούς ΛΣ και τα στελέχη ΛΣ - ΕΛ.ΑΚΤ. όλων των βαθμίδων, ως Αξιωματικοί ΛΣ αλλά και ως Αξιωματικοί Διοικούντες το ΛΣ - ΕΛ.ΑΚΤ., σας εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας για την αναφορά στο Ναό της Δημοκρατίας, τη Βουλή, της συμπλήρωσης τον Μάρτιο του 2019, 100 ετών προσφοράς του Λιμενικού Σώματος στον τόπο και για την ιστορική τοποθέτηση ότι το Λιμενικό Σώμα δεν ανήκει στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, είναι το ίδιο το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, είναι ο άοκνος στυλοβάτης των προσπαθειών του σε κάθε τομέα αρμοδιότητάς του.

Την παραπάνω αναφορά για το ΛΣ - ΕΛ.ΑΚΤ. και τα στελέχη του, θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε δικαίωση, θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε κατάκτηση, εμείς όμως την χαρακτηρίζουμε ως αυτονόητη, λογική προσέγγιση, πρωτοβουλία, απόφαση και επαναφορά στην κανονικότητα, στο ρόλο του ΛΣ - ΕΛ.ΑΚΤ. και στον σκοπό ίδρυσης του, αλλά και απόδοση τιμής στα έμπειρα και ικανά στελέχη του, που αποτελούν τον άοκνο στυλοβάτη του σε κάθε τομέα αρμοδιότητάς του και στον σύνθετο χειρισμό των σύγχρονων ναυτιλιακών προκλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ΠΕΑΛΣ σεβόμενη τον αυτοτελή χαρακτήρα της, την αυτονομία της, τα μέλη της, την ιστορία του Λιμενικού Σώματος, τον στρατιωτικό χαρακτήρα, τη δομή, τα έθιμα, τις αξίες, τις αρχές και τις παραδόσεις του ΛΣ - ΕΛ.ΑΚΤ., την κοινωνική προσφορά του Σώματος, την προσφορά του στη ναυτιλία αλλά και το διεκδικητικό της πλαίσιο, θα σταθεί συμπαραστάτης σε κάθε πρωτοβουλία για την επιτυχία της νέας αυτής προσπάθειας, της νέας πολιτικής ηγεσίας του ΥΝΑΝΠ και της νέας Κυβέρνησης, στην επίτευξη των στόχων που θέσατε αλλά και κάθε άλλης πρωτοβουλίας σας επ’ ωφελεία των στελεχών ΛΣ - ΕΛ.ΑΚΤ., του Λιμενικού Σώματος, της ασφάλειας, της ναυτιλίας και των πολιτών και της χώρας.

Οι προγραμματικές δηλώσεις και η ιστορική ξεκάθαρη αναφορά στο ΛΣ και στα στελέχη του ΛΣ - ΕΛ.ΑΚΤ. αποδεικνύουν το σεβασμό σας στο ΛΣ - ΕΛ.ΑΚΤ., στα στελέχη του, αλλά και στη ναυτιλία, και αυτό μας τιμά αλλά και σας τιμά.

Σας συγχαίρουμε.


Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος               Ο Γενικός Γραμματέας
Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ       Ιωάννης ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ