Εθιμοτυπική Επίσκεψη του Αναπληρωτή Επικεφαλής για την Πολιτική Πρόληψη της Ακτοφυλακής των Η.Π.Α. στο Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

31.10.19

Εθιμοτυπική Επίσκεψη του Αναπληρωτή Επικεφαλής για την Πολιτική Πρόληψη της Ακτοφυλακής των Η.Π.Α. στο Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ο Αναπληρωτής Επικεφαλής για την Πολιτική Πρόληψη της Ακτοφυλακής των Η.Π.Α., Υποναύαρχος Richard V. TIMME, πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπου και συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο ΚΛΙΑΡΗ, στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας μεταξύ των δύο Ακτοφυλακών.
Ο εν λόγω αξιωματούχος συνοδευόταν από την Βοηθό Ακολούθου Άμυνας της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, ενώ από το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Α΄ Υπαρχηγός του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Κωνσταντίνος ΠΟΥΛΗΣ, o Β΄ Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αλέξανδρος ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ο Διευθυντής του Κλάδου Ναυτιλίας Υποναύαρχος Λ.Σ. Βασίλειος ΜΑΜΜΗΣ, ο Διευθυντής του Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Γεώργιος ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ, ο Διευθυντής Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, ο Διευθυντής Ποντοπόρου Ναυτιλίας, ο Διευθυντής Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας καθώς και ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης του Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Κατά την επίσκεψή του στο Αρχηγείο Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ενημερώθηκε εκτενώς, μεταξύ άλλων, για το ζήτημα των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, τον υφιστάμενο επιχειρησιακό σχεδιασμό και παράλληλα συζητήθηκαν θέματα ναυτιλιακής συνεργασίας των δύο χωρών καθώς και επίκαιρα θέματα που συζητούνται την τρέχουσα περίοδο στον Ι.Μ.Ο..