Προσφυγή στη δικαιοσύνη μελών του ΔΣ της Ένωσης Αττικής-Πειραιά.. - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

30.10.19

Προσφυγή στη δικαιοσύνη μελών του ΔΣ της Ένωσης Αττικής-Πειραιά..

Ξεκίνησαν  και πάλι τα "όργανα" στη μεγαλύτερη πρωτοβάθμια  συνδικαλιστική Ένωση του ΛΣ, την Ένωση Αττικής-Πειραιά και Νήσων.

Αιτία αποτέλεσε η απόφαση του νεοσύστατου ΔΣ της Ένωσης, να διαγράψει από μέλη του αλλά κατ' επέκταση και από τη Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ, 22 μέλη του σωματείου με το αιτιολογικό ότι οι 22 αποτελούν ιδρυτικά μέλη του πολιτιστικού Συλλόγου ΣΥΜΕΛΣ.

Από τους 22, 6 μέλη ήταν αντιπρόσωποι στη ΠΟΕΠΛΣ ενώ 3 εξ αυτών είχαν εκλεγεί για το ΔΣ της Ένωσης Αττικής.

Από όσο μας λένε  είναι πρώτη φορά στην ιστορία του συνδικαλισμού στο Λιμενικό Σώμα που έχουμε μαζικές διαγραφές.

Ας θυμηθούμε όμως τι προηγήθηκε των διαγραφών…

Στις προ εξαμήνου πολωμένες λόγω σφοδρών αντιπαραθέσεων και δικαστικών αγώνων εκλογές της Ένωσης κατήλθαν δύο διαφορετικά ψηφοδέλτια-παρατάξεις με επικεφαλής τους κ.κ Τσατσουλή -Τσίανο από τη μια και τους κ.κ Δριβάκο -Ελευθεράκη - Μαρκάκη και Κουζή από την άλλη.

Το αποτέλεσμα της πρώτης καταμέτρησης των ψηφοδελτίων «έδειξε» ως νικητή των εκλογών την παράταξη Δριβάκου-Ελευθεράκη με 776 ψήφους έναντι 773

Μετά όμως 22 ημέρες αναμονής και επανακαταμετρήσεων  το αποτέλεσμα έδειξε τελικά νικητή την  ομάδα Τσατσουλή-Τσιάνου.

Οι εξελίξεις πλέον εξέπληξαν και τους πλέον ευφάνταστους.

Πρόεδρος ύστερα από μυστικές διεργασίες αναδεικνύεται ο κ. Κουζής προερχόμενος από την παράταξη της μειοψηφίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι δύο πλευρές, όπως προαναφέραμε, προηγούμενα είχαν φτάσει στις αίθουσες των δικαστηρίων καθώς υπήρχαν καταγγελίες για τη νόθευση του αποτελέσματος στις εκλογές του 2016.

Μάχη που κερδήθηκε από τους προσφεύγοντες με αποτέλεσμα την επανάληψη των εκλογών και κάποιοι εκ των πρωταγωνιστών να εκτεθούν και σε υπηρεσιακό επίπεδο με σοβαρά κίνδυνο να τεθούν εκτός Σώματος.

 Οι διαγραμμένοι και συνοδοιπόροι μέχρι τότε των κκ. Ελυθεράκη – Κουζή σήμερα διατείνονται ότι  το δίδυμο «άδειασε» τους 776 συναδέλφους που τους ψήφισαν και μπροστά στην αντίδραση των «αντιφρονούντων» της ίδιας παράταξης, αποφάσισαν μέσω των διαγραφών να τους  εξαφανίσουν συνδικαλιστικά προκειμένου να έχουν τον απόλυτο έλεγχο σε όλα τα επίπεδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα μέλη που διεγράφησαν  ήταν αυτά που στις πρόσφατες εκλογές συγκέντρωσαν τους  περισσότερες ψήφους.

Έτσι λοιπόν οι διαγραφέντες απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη όσων τους ψήφισαν, αποφάσισαν και προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, για την προστασία των ίδιων αλλά και των μελών που εκπροσωπούν  από συνδικαλιστικές αυθαιρεσίες.

Πριν λίγες μέρες λοιπόν είχε οριστεί δικάσιμος αλλά η σημερινή διοίκηση της ΕΠΛΣ Αττικής μπροστά στον κίνδυνο δικαστικής ήττας ζήτησε αναβολή της δίκης. Έγκριτοι νομικοί  υποστηρίζουν ότι για ακόμη μια φορά η Ένωση κινδυνεύει να καταλήξει με προσωρινή διοίκηση καθώς οι διαγραφές των 22 συναδέλφων θεωρούνται μη επαρκώς αιτιολογημένες.
 
Με ενδιαφέρον αναμένονται οι  εξελίξεις καθώς οι δικαστικές διαμάχες έχουν κουράσει τους συναδέλφους και από ότι φαίνεται θα συνεχίσουν να στοιχειώνουν τη ΠΟΕΠΛΣ για πολλά χρόνια.

Δυστυχώς εξουσιαστικές συμπεριφορές χρόνων  έχουν κατακερματίσει το συνδικαλιστικό κίνημα στο ΛΣ  και αυτό λειτουργεί ανασταλτικά στις όποιες διεκδικήσεις των εργαζόμενών.

ΠΗΓΗ: dromenalselakt.blogspot.com