Στα άδυτα των «κομάντο»: Η κάμερα του OPEN στην επίλεκτη ομάδα του Λιμενικού - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

17.10.19

Στα άδυτα των «κομάντο»: Η κάμερα του OPEN στην επίλεκτη ομάδα του Λιμενικού

Eικόνες από τη σκληρή εκπαίδευση των επίλεκτων αξιωματικών κατέγραψε η κάμερα του Open TV. Την ίδια ώρα το Open TV φέρνει στη δημοσιότητα νέα αποκλειστικά πλάνα από την έφοδο της ομάδας ειδικών αποστολών του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά σε κρυσφύγετο εμπόρων λαθραίων τσιγάρων στη Σαλαμίνα. Στο ρεπορτάζ της Γεωργίας Λαγού φαίνονται πάνοπλοι άνδρες των ειδικών αποστολών να καταφτάνουν στο κρυσφύγετο όπου εντοπίστηκαν τα λαθραία τσιγάρα στη Σαλαμίνα. Οι λαθρέμποροι δεν προλαβαίνουν να αντιδράσουν καθώς με γρήγορες κινήσεις οι κομάντος του λιμενικού τους ακινητοποιούν και τους συλλαμβάνουν.


Το Open TV βρέθηκε στο κέντρο εκπαίδευσης της ομάδας των ειδικών αποστολών του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά. Οι κομάντος επιχειρούν σε στεριά και θάλασσα, και ειδικεύονται στην αντιμετώπιση τρομοκρατών, στην εξάρθρωση εμπόρων ναρκωτικών και η φύλαξη υψηλών προσώπων.

«Τα χαρακτηριστικά της εκπαίδευσής μας είναι να μπορούμε να κάνουμε ένα χτύπημα και η ομάδα μου να βγει ασφαλής από αυτή την επιχείρηση» λέει στο Open TV ο ομαδάρχης των κομάντος. «Το έγκλημα προχωράει με γρήγορους ρυθμούς οπότε πρέπει να είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε τους ίδιους ρυθμούς και να είμαστε ένα βήμα μπροστά από αυτούς. Το παρών στην άσκηση έδωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης. «Έχω πραγματικά εντυπωσιαστεί και από τις ικανότητες και από τις δυνατότητες της ομάδας. Άμεση προτεραιότητά μας είναι η περαιτέρω ενίσχυση των κλιμακίων» ανέφερε στο Open TV.

Πλακιωτάκης:Έχω εντυπωσιαστεί και από τις ικανότητες και από τις δυνατότητες του κλιμακίου ειδικών αποστολών. Άμεση προτεραιότητά μας είναι η περαιτέρω ενίσχυσή του με μέσα και εξοπλισμό. Θέλω να τους ευχαριστήσω για το τεράστιο και σημαντικό έργο το οποίο προσφέρουν καθημερινά στην προστασία του Έλληνα Πολίτη 
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης βρέθηκε το πρωί στο πεδίο βολής του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Βαρέων Όπλων Πεζικού (ΚΕΒΟΠ), στο Χαϊδάρι, όπου και παρακολούθησε επίδειξη των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Ομάδας Ειδικών Αποστολών 1, Πειραιά.


Ο κ. Πλακιωτάκης παρακολούθησε συγκεκριμένα πέντε σενάρια. Από αυτά, τα δύο αφορούσαν τις μεθόδους εισόδου και εξολόθρευσης απειλής μέσα σε σπίτια, ενώ τα άλλα τρία εμπλοκή με πυρά σε αυτοκινητοπομπή.
Μετά το τέλος της επίδειξης ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις ικανότητες και τις δυνατότητες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και επισήμανε ότι είναι στις άμεσες προτεραιότητές του η περαιτέρω ενίσχυσή του τόσο σε μέσα όσο και σε εξοπλισμό ώστε να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η επιχειρησιακή του δυνατότητα.
Τέλος, εκ μέρους της πολιτείας αλλά και της ελληνικής κοινωνίας, τους ευχαρίστησε για το σημαντικό έργο το οποίο προσφέρουν καθημερινά για την προστασία του Έλληνα πολίτη.