Τροποποίηση Κανονισμού Διενέργειας ΕΔΕ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

27.6.21

Τροποποίηση Κανονισμού Διενέργειας ΕΔΕ


 Στο ΦΕΚ 2701 Β/24-06-2021 δημοσιεύθηκε η Υπουργική Απόφαση, που τροποποιεί την παρ. 4 του άρθρ, 6 του Κανονισμού για τη διενέργεια Ένορκων Διοικητικών Εξετάσεων (Ε.Δ.Ε.), (ΦΕΚ B 1122 – 28.08.2002) ως εξής:


«4. Το πόρισμα δεν δεσμεύει εκείνον που διέταξε τη διενέργεια της Ε.Δ.Ε. και, εφόσον διαφωνεί με αυτό, έχει το δικαίωμα να διατυπώσει τεκμηριωμένα τη γνώμη του στο διαβιβαστικό έγγραφο υποβολής της Ε.Δ.Ε. ή σε ιδιαίτερη αναφορά, την οποία και υποβάλλει με τον φάκελο της Ε.Δ.Ε. στα προϊστάμενα υπηρεσιακά κλιμάκια.

Αν ο Διευθυντής του Κλάδου Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής διαφωνεί με το πόρισμα της Ε.Δ.Ε., ή περιέλθουν στην Υπηρεσία νέα στοιχεία, εισηγείται προς τον Αρχηγό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. τη διενέργεια νέας Ε.Δ.Ε. Στην περίπτωση αυτή, ο Αρχηγός Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. δύναται να διατάξει τη διενέργεια νέας Ε.Δ.Ε. για μία (01) επιπλέον φορά, από αρχαιότερο Αξιωματικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από τον διενεργήσαντα την αρχική Ε.Δ.Ε.

Επίσης, ο Διευθυντής Κλάδου Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προωθεί ιεραρχικά το πόρισμα Ε.Δ.Ε. στον Αρχηγό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. στην περίπτωση που κρίνει ότι υφίστανται ενδείξεις τέλεσης, ή προκύπτει η τέλεση πειθαρχικών ή υπηρεσιακών παραπτωμάτων Ανώτατου Αξιωματικού Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. ή Πλοιάρχου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.»

– Η παρ. 1 του άρθρου 9 του Κανονισμού για τη διενέργεια Ένορκων Διοικητικών Εξετάσεων (Ε.Δ.Ε.), τροποποιείται ως εξής:

«1. Η Ε.Δ.Ε. όταν ολοκληρωθεί υποβάλλεται: α) Στον Διευθυντή του Κλάδου Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μέσω του αρμόδιου τμήματος της Διεύθυνσης Προσωπικού Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., στην περίπτωση που ο διενεργήσας την Ε.Δ.Ε. ορίστηκε με διαταγή του Αρχηγού Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., εκτός αν διαπιστώνεται η διάπραξη πειθαρχικού ή υπηρεσιακού παραπτώματος Ανώτατου Αξιωματικού Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. ή Πλοιάρχου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., οπότε υποβάλλεται, μέσω της Διεύθυνσης Προσωπικού, στον Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο οποίος έχει τη δυνατότητα να διατάξει τη διενέργεια νέας Ε.Δ.Ε., σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του άρθρου 6.

β) Στους διατάξαντες, κατά των παρ. 2β και 2γ του άρθρου 3, τη διενέργεια της Ε.Δ.Ε., οι οποίοι στη συνέχεια την υποβάλλουν στο αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Προσωπικού Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.»

Ο Αρχηγός

Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Αντιναύαρχος Λ.Σ.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΛΙΑΡΗΣ

Άρθρο δεύτερο

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από την δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Πειραιάς, 16 Ιουνίου 2021

Ο Υπουργός

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ

Πηγή