Φωτογραφίες από την πολυεθνική άσκηση «PLATINUM WOLF-21» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

23.6.21

Φωτογραφίες από την πολυεθνική άσκηση «PLATINUM WOLF-21»


 Από την Τετάρτη 2 Ιουνίου έως την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021, διεξήχθη η πολυεθνική άσκηση «PLATINUM WOLF-21» στην περιοχή VRANJE της Σερβίας, στην οποία έλαβαν μέρος εκπαιδευτές από την Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ (1η Ταξιαρχία Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών, 13η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων), καθώς και μία Διμοιρία της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας (71 Α/Μ ΤΑΞ «ΠΟΝΤΟΣ»). Στην άσκηση επίσης συμμετείχαν τμήματα της Σερβίας, της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, της Βουλγαρίας, της Γαλλίας, των ΗΠΑ, της Ιταλίας, του Μαυροβουνίου, της Μεγάλης Βρετανίας, της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας και της Σλοβενίας.

Η «PLATINUM WOLF-21» περιελάμβανε εκπαίδευση σε αντικείμενα επιχειρήσεων διατήρησης της ειρήνης (Peacekeeping Operations) και ειδικότερα πρακτικές, διαδικασίες και τεχνικές χρήσης μη φονικών όπλων (Non-Lethal Weapons), εκτέλεση περιπολιών (Patrolling), εγκατάσταση και λειτουργία σημείων ελέγχου (Check points – CP) και επιχειρήσεις σε κατοικημένες περιοχές (Military Operations in Urban Terrain – MOUT).

Σκοπός της άσκησης, που διεξάγεται από το 2014 στη Σερβία, ήταν η βελτίωση της διαλειτουργικότητας και η εδραίωση της συνέργειας και συναντίληψης μεταξύ συμμαχικών δυνάμεων σε τακτικό επίπεδο, κατά την εκτέλεση μιας πολυεθνικής Επιχείρησης Διατήρησης της Ειρήνης.

Η συμμετοχή στην άσκηση αποδεικνύει έμπρακτα τον ενεργό ρόλο της χώρας μας στην περιοχή των Βαλκανίων και εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατιωτικής διπλωματίας που εξασκεί εκμεταλλευόμενη το αξιόμαχο και την ισχύ των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

https://geetha.mil.gr/wp-content/uploads/2021/06/22_jun_004-scaled.jpg

https://geetha.mil.gr/wp-content/uploads/2021/06/22_jun_003-scaled.jpg

https://geetha.mil.gr/wp-content/uploads/2021/06/22_jun_006-scaled.jpg

https://geetha.mil.gr/wp-content/uploads/2021/06/22_jun_010-scaled.jpg

Πηγή