Elbit: Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές τελικής αποδοχής των συστημάτων διαχείρισης μάχης στα νέα σκάφη του ΛΣ (βίντεο) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

22.6.21

Elbit: Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές τελικής αποδοχής των συστημάτων διαχείρισης μάχης στα νέα σκάφη του ΛΣ (βίντεο)


 Όπως ανακοίνωσε πριν λίγο η ισραηλινή εταιρία Elbit, ολοκληρώθηκε το συνολικό πλαίσιο δοκιμών του συστήματος διαχείρισης μάχης, που είχε αναλάβει να τοποθετήσει στα τρία νέα περιπολικά πλοία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.


Τον Μάρτιο του 2019, η εταιρεία ανέφερε ότι της ανατέθηκε συμβόλαιο από την Cantiere Navale Vittoria SpA για την προμήθεια σουίτας μάχης και την διασύνδεση των συστημάτων για τα νέα περιπολικά σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής.


Τα νέα συστήματα που παρέδωσε κι εγκατέστησε η Elbit Systems πάνω στα νέα σκάφη περιπολίας του Λιμενικού Σώματος περιλαμβάνουν φορτία SPECTRO XR, ραντάρ, συστήματα πλοήγησης, αυτόματο σύστημα αναγνώρισης πολεμικών πλοίων (W-AIS), καθώς και τηλεχειριζόμενο οπλικό σύστημα (RCWS) με πλήρη ενσωμάτωση σε λογισμικό εντολών και ελέγχου. Η σουίτα μάχης έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει τη μελλοντική ευέλικτη ενσωμάτωση εναέριων και επίγειων συστημάτων που θα επιτρέψουν την επέκταση της επιχειρησιακής ακτίνας των περιπολικών σκαφών πέρα από το άμεσο οπτικό πεδίο.


Με ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο δυνατοτήτων για θαλάσσια συστήματα, από ηλεκτρονικό πόλεμο (Electronic Warfare), σόναρ, ηλεκτρο-οπτικά συστήματα και συστήματα CMS, σε αυτόνομες πλατφόρμες και οπλικά συστήματα , η Elbit Systems παρέχει στο πολεμικό ναυτικό βελτιωμένη ικανότητα αντίληψης, καθώς και ολοκληρωμένες σουίτες μάχης για νέα και υφιστάμενα πλοία του λιμενικού.

VIDEO 

Πηγή   ByΙσίδωρος Νομικός