Πετρελαιοκηλίδα στην παραλία Γλυφάδας: Αντιμετωπίστηκε από το λιμενικό - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

27.6.21

Πετρελαιοκηλίδα στην παραλία Γλυφάδας: Αντιμετωπίστηκε από το λιμενικό


 Η μικρής έκτασης πετρελαιοκηλίδα οφείλεται σε διερχόμενο σκάφος, με το λιμενικό να δρα άμεσα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.


Πετρελαιοκηλίδα αναστάτωσε τους κατοίκους της Γλυφάδας, ωστόσο αντιμετωπίστηκε άμεσα από το λιμενικό, με την τοποθέτηση πλέγματος.


Η ανακοίνωση του Δήμου Γλυφάδας:

Με απόλυτη επιτυχία αντιμετωπίστηκε η θαλάσσια ρύπανση.

Με πλωτά απορροφητικά φράγματα και μηχανικές αναδεύσεις αντιμετωπίστηκε πλήρως η μικρής έκτασης θαλάσσια ρύπανση η οποία καταγράφηκε προχθές το απόγευμα μπροστά από την πρώτη πλαζ Γλυφάδας, στην είσοδο της τέταρτης μαρίνας.

Στην περιοχή έσπευσαν ιδιωτικά σκάφη, ενώ με εντολή του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου κινητοποιήθηκε άμεσα το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Γλυφάδας. Στο σημείο εντοπίστηκε θαλάσσια ρύπανση ιριδίζουσας μορφής αυτοδιαλυόμενης, συνολικής έκτασης μήκους περίπου 200 μέτρων και πλάτους 50 μέτρων, η οποία προήλθε από καύσιμα διερχόμενου σκάφους.

Με τη συνδρομή τόσο των ιδιωτικών σκαφών που πραγματοποίησαν μηχανικές αναδεύσεις, όσο και του αρμόδιου τμήματος του Δήμου Γλυφάδας, η κατάσταση των θαλάσσιων υδάτων έχει αποκατασταθεί. Ευχαριστούμε θερμά το Λιμενικό όπως και τους εργαζόμενους και την Πολιτική Προστασία του Δήμου Γλυφάδας για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση.

Πηγή