ΠΕΑΛΣ: Πρωτοβουλία αποκατάστασης του κύρους του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και του αισθήματος της δικαιοσύνης, της ισονομίας και της αξιοκρατίας με το νέο π.δ. 75/2021 περί θητείας Αρχηγού Λ.Σ. - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

7.10.21

ΠΕΑΛΣ: Πρωτοβουλία αποκατάστασης του κύρους του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και του αισθήματος της δικαιοσύνης, της ισονομίας και της αξιοκρατίας με το νέο π.δ. 75/2021 περί θητείας Αρχηγού Λ.Σ.


 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΣ (ΠΕΑΛΣ)

Πειραιάς, 06-10-2021 

Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Α/77/2021

Σας ενημερώνουμε ότι με τη  δημοσίευση του π.δ 75/2021 - ΦΕΚ 182/Α/4-10-2021 |"Τροποποίηση του π.δ. 81/2012 «Ιεραρχία, προαγωγές, μετατάξεις, αποστρατεία, ειδικές υποχρεώσεις και απαγορεύσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής» (Α΄139)" καταργείται το αρνητικά  πολυσυζητημένο  ΠΔ 6/2019 – ΦΕΚ 6/Α/17-1-2019, σύμφωνα με το οποίο η θητεία του Αρχηγού Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. οριζόταν διετής πλην  όμως μπορούσε να παραταθεί μέχρι κι ένα επιπλέον έτος κάθε φορά και μέχρι τη συμπλήρωση δύο ετών από τη λήξη της διετούς θητείας μετά από αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ).

Το εν λόγω π.δ 75/2021 σύμφωνα με το οποίο η θητεία του Αρχηγού Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. λήγει με την έναρξη των τακτικών κρίσεων του έτους συμπλήρωσής της, εφόσον αυτή συμπληρώνεται πριν τη διενέργεια ή κατά τον χρόνο διενέργειας των τακτικών κρίσεων του έτους αυτού, ενώ  η θητεία του λήγει με την έναρξη των τακτικών κρίσεων του αμέσως επόμενου έτους συμπλήρωσής της, εφόσον αυτή συμπληρώνεται μετά τη διενέργεια των τακτικών κρίσεων του προηγούμενου έτους ή η θητεία του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ανανεώνεται πριν την έναρξη των τακτικών κρίσεων κατά τις οποίες λήγει, μας ικανοποιεί, δικαιώνει απόλυτα την ΠΕΑΛΣ  ως αίτημά μας και επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουμε στον Υπουργό  ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ Ι. και στον Αρχηγό Αντιναύαρχο ΛΣ ΚΛΙΑΡΗ Θ.

Παράλληλα, με το π.δ επιλύεται και το ζήτημα της ιεραρχικής εξέλιξης των Ολυμπιονικών μας σε ομαδικά αθλήματα, καθώς και αυτοί πλέον θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση με αυτήν των αθλητών των ατομικών αθλημάτων, που καταλαμβάνουν θέσεις από την 1η έως την 8η σε τελικούς Ολυμπιακών Αγώνων.

Τέλος, οφείλουμε να αναδείξουμε ότι ο Υπουργός ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ Ι. και ο Αρχηγός Αντιναύαρχος ΛΣ ΚΛΙΑΡΗΣ Θ., παραβλέποντας το όποιο προσωπικό συμφέρον και χωρίς να προτάξουν, πέραν άλλων, την επί θητείας τους αποτελεσματική αντιμετώπιση στα θαλάσσια σύνορά μας του μεταναστευτικού ζητήματος και της επιθετικότητας από πλευράς Τουρκίας, συνέβαλαν από κοινού, πράγμα που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα, στην έκδοση του σχετικού π.δ. το οποίο επαναφέρει την κανονικότητα, αποκαθιστά το κύρος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ωφελεί την ομαλή λειτουργία του ΛΣ και την ιεραρχική εξέλιξη  των Αξιωματικών ΛΣ, συμβάλλει σημαντικά στην καλλιέργεια του αισθήματος δικαιοσύνης, ισονομίας και αξιοκρατίας, καθορίζει θετικά το μέλλον κι ως εκ τούτου τονίζουμε ότι η εν λόγω πρωτοβουλία τους αυτή, τους τιμά ιδιαίτερα. 

                                      Για το Δ.Σ.

             Ο Πρόεδρος            Ο Γενικός Γραμματέας

Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ         Γεώργιος ΜΑΡΑΓΚΟΣ