Επικίνδυνες τροποποιήσεις στη νομοθεσία των μεταθέσεων - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

3.12.16

Επικίνδυνες τροποποιήσεις στη νομοθεσία των μεταθέσεων

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου αναγκάζεται εναντία στο γιορτινό κλίμα των ημερών και  παρεμβαίνει, αναδεικνύοντας τον πλημμελή σχεδιασμό στον αιφνίδιο   χαρακτήρα του Σ/Ν που αφορά και τις μεταθέσεις.
Ειδικότερα αναφερόμαστε
  • Κατάργηση του συλλογικού οργάνου, δίνοντας υπέρ εξουσία στον υπουργό μετατρέποντας τις μεταθέσεις σε υπόθεση ενός αδρός αρχή .
  • Στις μεταθέσεις που αφορά τους λιμενοφύλακες μέχρι τον βαθμό του ανθυπασπιστή, δεν είναι κοινές με τους υπαξιωματικούς εκ ΔΥΛΣ όπως είχε υιοθετηθεί από τις προτάσεις της ομοσπονδίας με συνέπεια να εξακολουθεί η διακριτική άνιση μεταχείριση που σήμερα υφίστανται οι λιμενοφύλακες.
  • Για τις τοποθετήσεις δεν υπάρχει πρόβλεψη να τοποθετούνται στις πρώτες κατηγορίες σύμφωνα με το βαθμό υποστελέχωσης έτσι να ανακουφίζονται οι δύσκολες υπηρεσίες.
  • Δεν υπάρχει πρόβλεψη για τους συναδέλφους που έχουν τοποθετηθεί με το καθεστώς του 24μήνου, τιμωρώντας τον εθελοντισμό που επέδειξαν.
  • Κατάργηση της οχταετίας αλλά και πέραν της πενταετίας σε οπουδήποτε υπηρεσία δημιουργώντας ανασφάλεια και επί της ουσίας προάγει τη νομαδικήζωή των οικογενειών των στελεχών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ
  • Καμία αποκατάσταση με τον περίφημο Καλλικράτη αφού δεν υπάρχει πρόβλεψη για την ένταξη των Λιμενικών Τμημάτων στη διαδικασία των μεταθέσεων.
  • Δεν υπάρχει πρόβλεψη για τα στελέχη με 28 έτη υπηρεσίας με συνέπεια να δούμε 55ρηδες συναδέλφους να μετακινούνται αφού ο εργασιακός βίος σχεδιάζεται να τερματίζει όταν τα στελέχη θα είναι 60 ετών .
  • Δημιουργούν ένα καθεστώς διαρκούς ανασφάλειας αφού έκτακτες μεταθέσεις γίνονται οποτεδήποτε.
  • Στα κοινωνικά κριτήρια ενώ προσθέτουν και σωστά τους υπόλοιπους δημοσίους υπάλληλους, εξαιρούν τις/τους συζύγους που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης πουθενά δεν περιγράφει την υποχρεωτικότητα και το αφήνει με ελαστική εφαρμογή.
  • Το κραυγαλέο όλων είναι για τις μεταθέσεις εντός της ίδιας ΠΕΔΙΛΣ που αναφέρει Για τις τακτικές μεταθέσεις των στελεχών εντός της ίδιας ΠΕΔΙΛΣ δεν λαμβάνονται υπόψη τα Κριτήρια που αναφέρονται στις περιπτώσεις (2) και (3) του εδαφίου α` της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου. Που σημαίνει πολύτεκνοι- τρίτεκνοι γονείς με ανάπηρα τέκνα καθώς και όλες οι ευπαθείς περιπτώσεις εντός ΠΕΔΙΛΣ μετακινούνται.
Προφανώς  ο κύριος Αρχηγός μας με το αίσθημα δικαίου που τον διακρίνει και την δημοκρατική του ευαισθησία δεν έχει εισακουστεί, αφού αυτές οι προτάσεις διαφέρουν παρασάγγας με αυτά που έχει διατυπώσει στο παρελθόν καλούμε τον κύριο Υπουργό να τον συμβουλευτεί .
Σαν Ένωση καλούμε την Ομοσπονδία τις άλλες Ενώσεις, τα μέλη μας να δώσουν δυναμική απάντηση σε αυτές ρυθμίσεις που μετέτρεψαν τα όνειρα μας για μια δίκαιη ανθρώπινη νομοθεσία μεταθέσεων σε ένα εφιάλτη, εμείς την απάντηση μας θα τη δώσουμε στο πεζοδρόμιο.
Για το Δ.Σ.
          Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ         Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΜΒΥΣΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ         ΚΑΠΑΚΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ