Συνάντηση με Υπουργό ζητάει η ΠΟΕΠΛΣ . - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

2.12.16

Συνάντηση με Υπουργό ζητάει η ΠΟΕΠΛΣ .

Η Ομοσπονδία μας, έχει επανειλημμένως αναδείξει τα προβλήματα του συστήματος Μεταθέσεων-Τοποθετήσεων-Αποσπάσεων των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και έχει συμμετάσχει σε συσκέψεις για την αναμόρφωση του ισχύοντος Π.Δ.
Όλες οι παρεμβάσεις μας αποσκοπούν στη θέσπιση και εφαρμογή ενός σύγχρονου, ευέλικτου, αποτελεσματικού και πάνω από όλα δίκαιου συστήματος μεταθέσεων, σε πνεύμα συνεργασίας με την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία μας.
Χθες είδε το φως της δημοσιότητας σχέδιο νόμου του ΥΝΑΝΠ στο οποίο περιλαμβάνονται αλλαγές, με αρνητικότερη τη μείωση του χρόνου παραμονής στον τόπο συμφερόντων, από τα 8 έτη στα 5.
Η αλλαγή αυτή αλλά και άλλες, δεν είχαν ποτέ υποβληθεί από κανέναν και αποτελούν για εμάς δυναμίτιδα στα θεμέλια όλου του συστήματος μεταθέσεων και σε κάθε περίπτωση μας αιφνιδιάζει αρνητικά.
Η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο και με γνώμονα τις ανάγκες των Λιμενικών και των οικογενειών τους.
Για το λόγο αυτό ζητήσαμε άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη προκειμένου να καταθέσουμε τις προτάσεις μας για το επικείμενο σχέδιο νόμου του ΥΝΑΝΠ όχι μόνο για τις μεταθέσεις αλλά και τα τις υπόλοιπες διατάξεις που αφορούν στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.