Συνάντηση με ΥΝΑΝΠ κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

8.12.16

Συνάντηση με ΥΝΑΝΠ κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της Ομοσπονδίας μας με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη με βασικό σημείο συζήτησης το Νομοσχέδιο του ΥΝΑΝΠ και τις διατάξεις που αφορούν στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Καταρχήν θεωρούμε πολύ θετικό το γεγονός ότι στο σχέδιο νόμου περιλαμβάνονται όλες οι διατάξεις που ως Ομοσπονδία είχαμε καταθέσει και είχαν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τον Μάιο.
Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στις διατάξεις του καθεστώτος των μεταθέσεων που συμπεριλήφθησαν στο σχέδιο Νόμου όπως αυτό διανεμήθηκε εσωτερικά στο Αρχηγείο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προς έκφραση υπηρεσιακών απόψεων, τονίζοντας ότι οι θέσεις μας για τις μεταθέσεις έχουν αποτυπωθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους στο σχέδιο του ΠΔ Μεταθέσεων το οποίο είναι αποτέλεσμα εργασίας τόσο των συνδικαλιστικών όσο και των υπηρεσιακών φορέων του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Στην κατεύθυνση αυτή ζητήσαμε την τροποποίηση της σχετικής διάταξης που θα καταργεί τον Καλλικράτη και θα καθιερώνει ως ξεχωριστούς τόπους επιλογής  τα Λιμενικά Τμήματα.
Ο κ. Υπουργός μας διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι το Νομοσχέδιο θα είναι αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας του με την Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. και σε αυτή τη βάση θα συζητηθεί η βασική δομή του καθεστώτος των μεταθέσεων που θα συμπεριληφθεί στο σχέδιο νόμου με τις διατάξεις όμως που ως Ομοσπονδία θα υποβάλλουμε.
Στόχος μας είναι και θα παραμείνει η προώθηση θετικών ρυθμίσεων, με γνώμονα τη δικαιοσύνη, την αξιοκρατία και τη βελτίωση του υφιστάμενου καθεστώτος που διέπει τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε όλα τα επίπεδα.
Πηγη : Νέα Πλεύση