Άμεσα ανταποκρίθηκε ο Υπουργός κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης... - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

3.12.16

Άμεσα ανταποκρίθηκε ο Υπουργός κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης...

Μετά το χθεσινό  αίτημα της ΠΟΕΠΛΣ  για συνάντηση με αφορμή το σχέδιο νόμου του ΥΝΑΝΠ, στο οποίο περιλαμβάνονται και διατάξεις για τις Μεταθέσεις-Τοποθετήσεις-Αποσπάσεις των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, με την κα Μπατσαρα Δαφνη, Διευθύντρια του γραφείου του κ. ΥΝΑΝΠ, είχαμε την ευκαιρία να θέσουμε τα προβλήματα που ανακύπτουν από συγκεκριμένες διατάξεις, όπως αυτή της μείωσης του χρόνου παραμονής στον τόπο συμφερόντων, από τα 8 έτη στα 5 ενώ τονίσαμε ότι για εμάς αποτελεί βασική αρχή όλες οι αποφάσεις να λαμβάνονται από το Συμβούλιο Μεταθέσεων.
Κατά τη συνάντησή μας γνωστοποιήθηκε ότι το εν λόγω σχέδιο νόμου απλά θέτει τις βασικές αρχές του νέου Π.Δ. Μεταθέσεων-Τοποθετήσεων-Αποσπάσεων το οποίο θα ακολουθήσει άμεσα και σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να προωθηθεί το οτιδήποτε πριν από σχετική διαβούλευση με την Ομοσπονδία μας.
Επιπροσθέτως μας μεταφέρθηκε η εκ των προτέρων θετική διάθεση του κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη και λάβαμε τις διαβεβαιώσεις, για τροποποίηση του παρόντος νομοσχεδίου στα εξής:
• Τα έτη παραμονής στον τόπο συμφερόντων δε θα αλλάξουν, συνεπώς θα παραμείνουν τα 8 έτη.
• Όλες οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από το συλλογικό όργανο του Συμβουλίου Μεταθέσεων και το μόνο που θα αλλάζει θα είναι ο τελικός υπογράφων.
Επιπλέον, μετά από πρότασή μας, στο σχέδιο νόμου θα προβλέπεται ως βασική αρχή, η οριστική λύση του προβλήματος που ανέκυψε με τον Καλλικράτη, στον οποίο προβλέπονταν και πραγματοποιούνταν τοποθετήσεις συναδέλφων σε Λιμενικά Τμήματα από τους κατά τόπους Λιμενάρχες.
Συνεπώς οι μεταθέσεις στα Λιμενικά Τμήματα θα αποτελούν πλέον ξεχωριστό τόπο επιλογής και θα αποφασίζονται από το Συμβούλιο Μεταθέσεων.
Υπενθυμίζουμε ότι, δύο χρόνια μετά την εφαρμογή του Π.Δ. 81/2014 (Καλλικράτης) προκλήθηκε τεραστία αναστάτωση σε όλα τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθότι βρέθηκαν σε καθεστώς ομηρίας και από τη μια στιγμή στην άλλη μπορούσαν να μετατεθούν από τον εκάστοτε Λιμενάρχη, άνευ απόφασης κεντρικού Συλλογικού Οργάνου – Συμβουλίου Μεταθέσεων και κοινωνικών κριτηρίων, σε κάποιο Λιμενικό Τμήμα (υπαγωγής της υπηρεσίας όπου υπηρετούν), το οποίο μπορούσε να βρίσκεται ακόμα και σε νησί.
Αξίζει να τονιστεί ότι με το παρόν νομοσχέδιο προωθούνται μια σειρά θετικών ρυθμίσεων για τις οποίες η Ομοσπονδία μας αγωνίσθηκε σθεναρά και με νεότερη ανακοίνωση θα αναφερθούμε αναλυτικά σε αυτές.
Τέλος, στη συνάντησή μας είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε τη βούληση της Πολιτικής μας Ηγεσίας για πράξεις, έργα, θετικές πρωτοβουλίες και όχι για λόγια και κούφιες υποσχέσεις.