Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.: Μονόδρομος η αύξηση των Οργανικών Θέσεων του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

28.2.19

Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.: Μονόδρομος η αύξηση των Οργανικών Θέσεων του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. αφού μελέτησε τις μέχρι σήμερα εισηγήσεις της ομάδα εργασίας για την «Aνακατανομή-εξορθολογισμό των οργανικών θέσεων του προσωπικού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.», αλλά και τα στοιχεία που συνέλεξε από τις Ενώσεις μέλη της, θεωρεί την ανακατανομή των ήδη υπαρχουσών οργανικών θέσεων κενού περιεχομένου, αφού όπως προκύπτει από όλα τα ανωτέρω στοιχεία, οι μεταφορές οργανικών θέσεων, δίχως την αύξηση της Οργανικής Δύναμης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δεν επιλύουν κανένα πρόβλημα.
Είναι πασιφανές ότι όλες οι Υπηρεσίες του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. χρειάζονται αύξηση οργανικών θέσεων. Όπως επίσης υπάρχουν και Υπηρεσίες, όπως π.χ. Λιμενικά Φυλάκια και Σταθμοί, που δεν έχουν καθοριστεί Οργανικές Θέσεις και αυτές βαρύνουν την προϊσταμένη τους  Υπηρεσία, μειώνοντας το προσωπικό τους, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Για τους παραπάνω λόγους και συνεκτιμώντας τις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας (μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές), τον πολυσχιδή χαρακτήρα του Σώματος (υποστήριξη ναυτιλίας) ο οποίος απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις, τον αστυνομικής φύσεως χαρακτήρα του Σώματος, που περιλαμβάνει πλέον και την επέκταση των αρμοδιοτήτων στον αιγιαλό και την παραλία, ζητάμε την άμεση νομοθέτηση αύξησης Οργανικών Θέσεων τουλάχιστον στο επίπεδο που ορίζει ο Ν. 4150/2013 και που ποτέ δεν καταργήθηκε. Είναι λάθος να ξαναμπούμε στη διαδικασία της πρόσκαιρης κάλυψης αναγκών, όπως κάθε φορά που τίθεται το πρόβλημα, ανακυκλώνοντας το ίδιο προσωπικό και μέσα.
Αυτό οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην έκπτωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και στην βιολογική κι εργασιακή εξόντωση του Προσωπικού.
H Πολιτεία στο σύνολό της, Κυβέρνηση, κόμματα, φορείς, πρέπει να σκύψουν επιμελώς στο πρόβλημα και να μην το κρύβουν κάτω από το χαλί.
Όλα τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι η αύξηση των Οργανικών Θέσεων και η σταδιακή πλήρωσή τους, είναι μονόδρομος και τώρα είναι η ώρα που πρέπει να γίνει πραγματικότητα, ώστε η ενίσχυση της έμψυχης δομής του Σώματος να ανταποκρίνεται στις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες και αρμοδιότητες.
Για το Δ.Σ.
   Ο Πρόεδρος                               Ο Γενικός Γραμματέας
Δριβάκος Γεώργιος                         Τσιάνος Παναγιώτης