Επίσκεψη της Μόνιμης Υποδιευθύντριας του Βρετανικού Υπουργείου Εσωτερικών στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

23.2.19

Επίσκεψη της Μόνιμης Υποδιευθύντριας του Βρετανικού Υπουργείου Εσωτερικών στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Επίσκεψη στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποίησε σήμερα η Μόνιμη Υποδιευθύντρια του Βρετανικού Υπουργείου Εσωτερικών, κα. Shona DUNN, η οποία συνοδευόταν από αξιωματούχους του Υπουργείου Εσωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας και της Βρετανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.
Την Βρετανική αντιπροσωπεία υποδέχθηκε στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο Αρχηγός Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος ΡΑΠΤΗΣ. Παρόντες στην συνάντηση ήταν επίσης ο Α’ Υπαρχηγός Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος ΚΛΙΑΡΗΣ, ο Β’ Υπαρχηγός Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αθανάσιος ΝΤΟΥΝΗΣ, ο Διευθυντής του Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης Υποναύαρχος Λ.Σ. ΑΡΓΥΡΙΟΥ Ιωάννης, επιτελικά στελέχη του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και ο Αξιωματικός Σύνδεσμος του Οργανισμού για την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Γρηγόριος.
Στη συνάντηση που ακολούθησε πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και την Επιχείρηση «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019». Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν κυρίως στο φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης, στην παροχή συνδρομής σε περιστατικά Έρευνας και Διάσωσης κινδυνευόντων μεταναστών, στη συνεισφορά του Ηνωμένου Βασιλείου σε επιχειρησιακά μέσα και προσωπικό και στην ευρύτερη διμερή συνεργασία.