Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.: Ενημέρωση για τη δυνατότητα χορήγησης δανείων από το ΤΑΛΣ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

26.2.19

Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.: Ενημέρωση για τη δυνατότητα χορήγησης δανείων από το ΤΑΛΣ

Αξιοποιώντας την εκπροσώπησή μας στο Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος (Τ.Α.Λ.Σ.), άρθρ. 73 του ν. 4504/17, από την πρώτη στιγμή καταθέσαμε στο Δ.Σ. του Ταμείου την πρότασή μας για την ενεργοποίηση της παρ.3 του άρθρ. 12 του Β.Δ 160/1970 (Α΄44), με το οποίο δύναται η χορήγηση δανείων στους ασφαλισμένους του ΤΑΛΣ, ενώ παράλληλα ζητήσαμε να εξεταστεί η δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής εφάπαξ στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συμπλήρωση τουλάχιστον 20ετούς υπηρεσίας.
Αναφορικά με τη χορήγηση δανείων και σύμφωνα με τη σχετική διάταξη, εάν ενεργοποιηθεί, θα μπορεί κάθε εν ενεργεία στέλεχος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να αιτηθεί έντοκο δάνειο, μέχρι του ποσού των 5 μηνιαίων βασικών μισθών.
Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 13/02/2019, το Δ.Σ. εξουσιοδότησε το Ταμείο για την προεργασία και τον καθορισμό των όρων και προϋποθέσεων χορήγησης και εξόφλησης χαμηλότοκων δανείων. Για την Ομοσπονδία μας αποτελεί το πρώτο βήμα για την ενεργοποίηση της διάταξης για τη χορήγηση δανείων στα πρότυπα του Μ.Τ.Ν και του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., ωστόσο η όλη διαδικασία βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.
Η παρουσία μας στο Δ.Σ του ΤΑΛΣ έχει ως σκοπό να διασφαλίζονται  τα  αποθεματικά του, η βιωσιμότητά του και ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας του.
Θεωρούμε ότι η δυνατότητα χορήγησης δανείων, από τη μία θα διευκολύνει πολλούς συναδέλφους και από την άλλη θα έχει θετικό πρόσημο για τα αποθεματικά του ταμείου.
Για το Δ.Σ.
     Ο Πρόεδρος                   Ο Γενικός Γραμματέας
Δριβάκος Γεώργιος               Τσιάνος Παναγιώτης